2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Laborvarázs – interaktív természettudományi játszóház a Kocsonyafesztiválon

Laborvarázs – interaktív természettudományi játszóház a Kocsonyafesztiválon

Interaktív természettudományi játszóházzal képviselteti magát a Miskolci Egyetem az idei Kocsonyafesztiválon. Akik ellátogattak a Kutatók éjszakájára, azok emlékezhetnek a tudomány titokzatos csodáinak élményére – ehhez hasonló, érdekes kísérleteket csodálhatnak meg, s játékos programokban vehetnek részt újra.

Az érdeklődőknek a Kocsonyafesztiválon nyílik erre ismét lehetőségük, ugyanis a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) egyik projektjének részeként ismét elérhető közelségbe kerülnek a tudományok kicsik és nagyok számára egyaránt.

A Laborvarázs február 19-én, pénteken 14-20 óra között és február 20-án, szombaton 10 és 18 óra között várja majd az érdeklődőket a Széchenyi utcai volt OTP bankfiók épületében. A Miskolci Egyetem műszaki és természettudományi karai varázslatos a kémia, a számítástechnika, az energetika, az ásványtan és az egészségtudomány területének varázslatos érdekességeivel várják az ide látogatókat. A gyerekeket emellett kézműves játszóház is szórakoztatja majd, de természetesen találnak majd az érdeklődésüknek megfelelő csodákat a felnőttek is. A Kémia Tanszék a Kocsonyafesztivál tematikájához illeszkedve a gélek tulajdonságait mutatja be, az Informatikai Intézet saját fejlesztésű számítógépes játékait ismerteti meg a közönséggel. Aki elég kreatívnak bizonyul, az ásványokból, kőzetekből ajándékokat és emléktárgyakat is készíthet. Az egyetem által szervezett programokat az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola Fizika Tanszékének interaktív bemutatói egészítik ki. Az intézmény központi épületében működő Varázstorony fizikai kísérletei, bemutatói ezúttal Miskolcon lesznek láthatók.

 

A bemutatók megtekintése minden érdeklődő számára ingyenes.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek