2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Valószínűleg nem elmebeteg a kivégzést tervező egyetemista

Valószínűleg nem elmebeteg a kivégzést tervező egyetemista

Valószínűleg nem elmebeteg a kivégzést tervező egyetemistaA valóság és a fantázia világának határán mozoghat, de beismerő vallomása alapján valószínűleg nem elmebeteg a huszonkét ember megölését tervező budapesti egyetemista – mondta az MTI által megkérdezett pszichológus. Münnich Iván hangsúlyozta: mindig az adott egyéniségtől függ, hogy a fantázia világában megfogalmazott bűncselekmények mikor csapnak át a valódi tettek mezejére. „Egy nagyon furcsa képzelettel rendelkező egyén azonban könnyen képzelheti úgy, hogy valóságos tettei is csak a fantáziája által létrehozott világban játszódnak” – mutatott rá.

A pszichológus szerint az emberek sokasága napjainkra annyira elidegenedett egymástól, hogy egy személyes kapcsolatok nélküli, virtuális világba menekül. Ehhez a jelenséghez pedig nagy segítséget nyújt a minden korosztály számára elérhető internet.

Münnich Iván szerint az egyik legnehezebb kérdést az jelenti, hogy a virtuális térben megfogalmazott bűncselekmények mikor csapnak át a valóságba, ha ugyanis ez – a pécsi lövöldöző esetéhez hasonlóan – megtörténik, akkor már úgymond „nem normális” személyiségről kell beszélni.

Az agressziókutató emlékeztetett: a pénteken nyilvánosságra került esetnél egyelőre a fantázia világában maradt a bűncselekmény, és teljes biztonsággal nem lehet megjósolni, mikor vált volna realitássá. Az ilyen típusú esetek azonban általában „nem szoktak az emberek belső világában maradni, valami szokott történni” – fűzte hozzá.

A rendőrség csütörtökön fogta el a 22 éves budapesti egyetemistát, aki saját bevallása szerint huszonkét ember megölését tervezte egy fővárosi bevásárlóközpontban, vagy saját egyetemén. A hatóság tájékoztatása szerint a fiatal több mint másfél éve készült az ámokfutásra.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…