2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
Valószínűleg nem elmebeteg a kivégzést tervező egyetemista

Valószínűleg nem elmebeteg a kivégzést tervező egyetemista

Valószínűleg nem elmebeteg a kivégzést tervező egyetemistaA valóság és a fantázia világának határán mozoghat, de beismerő vallomása alapján valószínűleg nem elmebeteg a huszonkét ember megölését tervező budapesti egyetemista – mondta az MTI által megkérdezett pszichológus. Münnich Iván hangsúlyozta: mindig az adott egyéniségtől függ, hogy a fantázia világában megfogalmazott bűncselekmények mikor csapnak át a valódi tettek mezejére. „Egy nagyon furcsa képzelettel rendelkező egyén azonban könnyen képzelheti úgy, hogy valóságos tettei is csak a fantáziája által létrehozott világban játszódnak” – mutatott rá.

A pszichológus szerint az emberek sokasága napjainkra annyira elidegenedett egymástól, hogy egy személyes kapcsolatok nélküli, virtuális világba menekül. Ehhez a jelenséghez pedig nagy segítséget nyújt a minden korosztály számára elérhető internet.

Münnich Iván szerint az egyik legnehezebb kérdést az jelenti, hogy a virtuális térben megfogalmazott bűncselekmények mikor csapnak át a valóságba, ha ugyanis ez – a pécsi lövöldöző esetéhez hasonlóan – megtörténik, akkor már úgymond „nem normális” személyiségről kell beszélni.

Az agressziókutató emlékeztetett: a pénteken nyilvánosságra került esetnél egyelőre a fantázia világában maradt a bűncselekmény, és teljes biztonsággal nem lehet megjósolni, mikor vált volna realitássá. Az ilyen típusú esetek azonban általában „nem szoktak az emberek belső világában maradni, valami szokott történni” – fűzte hozzá.

A rendőrség csütörtökön fogta el a 22 éves budapesti egyetemistát, aki saját bevallása szerint huszonkét ember megölését tervezte egy fővárosi bevásárlóközpontban, vagy saját egyetemén. A hatóság tájékoztatása szerint a fiatal több mint másfél éve készült az ámokfutásra.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…