2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Operaelőadás a moziban

Operaelőadás a moziban

Operaelőadás a mozibanIdőnként felcsattant a nézők önfeledt tapsa a miskolci Cinema City-ben szerdán este, amikor a Cine Maestro sorozat első vetítését, a Londoni Királyi Operaházban játszott Figaró házassága című előadását nézték. S ez bizony nem csoda! Olyan érzése volt az operarajongóknak, mint ha a londoni Covent Gardenben élvezhetnék a Royal Opera House csodálatos falai között a kitűnő előadást.

Ennek az ötletnek két dolog adott apropót, – mondta az előadás előtt Buda Andrea kommunikációs igazgató – az egyik, hogy az egyébként moziba járó fiatalokkal megkedveltessék az operát, hiszen a felmérések azt bizonyítják, hogy nem igazán néz ez a korosztály operaelőadást. A másik pedig, hogy azt a közönséget is a moziba csábítsa ezekkel az „ínyencségekkel” akik nem járnak moziba, de szeretik az operát, és itt ezt HD minőségben digitális térbeni hangzással élvezhetik. Az előadás előtt Flach Antal zenetanár vezette be a nézőket abba korba, amelyben a mű született, és jó pár kuriózumot is elmesélt Mozart-ról és az opera keletkezéséről.

A CineMaestro keretében láthatjuk majd a Carment, a Traviátát, a Rómeó és Júlia balettet, és a Don Giovanni-t. A sorozat fővédnöke Szinetár Miklós, aki így ajánlja a nézőknek a produkciókat: a Londoni Operaház a világ egyik legszínvonalasabb operaháza. Opera és balettelőadásai mértékül szolgálhatnak minden operát játszó színház számára.

A Figaró házassága című darabot David McVicar rendezte színpadra és Antonio Pappano vezényelt. Figarót Erwin Schott, Susannát Miah Persson, Almaviva Grófor Gerald Finley, Almaviva Grófnét Dorothea Röschmann, és Cherubinot Rinat Shaham alakította.

A következő előadás a Carmen lesz, amelyet március 9-én Budapesten, 12-én pedig Miskolcon, Győrben, és Pécsett vetítenek a Cinema Cityben.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…