2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Rajzpályázatot hírdet a Szimbiózis

A Szimbiózis Alapítvány az Auchan Miskolc Áruházzal közösen Rajzpályázatot
hirdet a ”Tanuljunk együtt ÖkAuchan!” Pályázat keretében.

•    A pályázat témája: a Vörösbegy legendája. (a Vörösbegy legendája az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/pg/Tanuljunk-egy%C3%BCtt-%C3%96kauchan-623342501171986/posts/
•    A pályázók köre: A pályázaton minden Borsod-Abaúj- Zemplén megyei általános iskolák alsó tagozatos osztálya részt vehet. (A pályázatokat tehát nem egyénileg, hanem csoportosan kell elkészíteni, osztályonként egy pályamunkát fogadunk el.)
•    Pályamunka: A3-as méretű, színes rajz bármely technikával, rajzeszközzel elkészítve

•    Beküldési határidő: 2016. december 21. (postára adás határideje)

A pályázat beküldésének módja: Az A3-as méretben elkészült pályamunkát és a kitöltött adatlapot postai úton kettéhajtva egy A4-es méretű borítékban kérjük elküldeni a Szimbiózis Alapítványnak címezve (cím: 3527 Miskolc Augusztus 20 út 12.). A borítékon tüntessék fel a pályázat címét: „Tanuljunk együtt ÖkAuchan! „
•    Eredményhirdetés: 2017. január 16.  A nyertes pályázókat e-mailben értesítjük, illetve a nyertes pályázók listáját közösségi oldalunkon (facebook) közzétesszük.

•    Pályázati feltételek:
    B.-A.-Z. megyei általános iskolák alsó tagozatos osztályai vehetnek részt a rajzpályázaton
    A pályamunka és a kitöltött adatlap és nyilatkozat együttes megküldése
    A pályázó osztályok iskolái, nyertes pályázat esetén vállalják az iskola udvarán egy Öko-kuckó kialakítását, melynek területe 4-6 m2
Az Öko-kuckó elemei:    –    1 db elültetett facsemete
–    1 db nagy (lábon álló) madáretető
–    1 db madáritató
–    1 db infótábla
Az Öko-kuckó kialakításához szükséges elemeket, eszközöket a nyertes osztályok Iskoláinak számára a Szimbiózis Alapítvány a „Tanuljunk együtt ÖkAuchan!” pályázat keretében biztosítja.
•    Értékelés:  A beküldött pályamunkák értékelését a Auchan Miskolc Áruház (Miskolc József Attila út) munkatársai bírálják el. Ők választják ki a legjobb 7 pályaművet. Értékelési szempontok: ötletesség, kreativitás, a téma (Vörösbegy legendája) feldolgozása.
•    Nyertesek Díja: A hét nyertes pályázatot készítő osztály egy-egy egész napos Öko-napot tölthet el (2017. március és 2017.május között) a Miskolci Baráthegyi Majorságban, ahol oktatási elemekkel kombinált ingyenes programokon vehetnek részt:
–    hagyományőrző foglalkozások (papírmerítés, gyertyaöntés)
–    kézműves foglalkozások (kitűző készítés)
–    madáretető, madáritató készítés
–    játékos kincskeresés
–    majorságban élő állatok megismerése (ló, kecske, alpaka)
–    lovaglás
–    krumpli lángos készítés
–    középkori játékok a Diósgyőri Interaktív Játszóvárban
Minden résztvevő a program során közösen elkészített saját madáretetőt, madáritatót, kitűzőt, gyertyát, merített papírt vihet haza.
Az egész napos ”Öko-napon” résztvevőknek háromszori étkezést és utazási költségtérítés hozzájárulást (1500 Ft/fő) biztosítunk a „Tanuljunk együtt ÖkAuchan!” pályázat keretében.

Tájékoztatás
A Szimbiózis Alapítvány „Tanuljunk együtt ÖkAuchan!” című pályázata az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával valósul meg, melynek célja egyrészt a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei általános iskolások környezettudatosságának fejlesztése, másrészt a résztvevők szemléletformálása, a mások elfogadására való nevelés.
A Baráthegyi Majorságban megvalósuló program sorozat keretében a látogatók/ résztvevők fogadása a Majorság területén élő és dolgozó fogyatékos személyek aktív bevonásával történik.

A Vörösbegy legendája


Szűz Mária újszülött fia mellett feküdt a szalmán azon a hideg decemberi éjszakán, amikor a kis Jézus megszületett. József messze a domboldalon rőzsét gyűjtött, a tűz pedig készült kialudni. Mária túlságosan fáradt és gyenge volt, hogy felkeljen és felélessze a parazsat, hogy az melegen tartsa a kisdedet. Mária idegen volt azon a helyen és nem volt senki, aki segítsen neki. Mária félt, hogy megfázik a gyermek Jézus, így megkérte hát az istállóban álldogáló ökröket, hogy fújjanak a parázsra, így élesztve fel azt. Az ökrök, akik egész nap húzták az igát nagyon fáradtak voltak, s még a fejüket sem fordították felé. Ekkor a szamárhoz szólt Mária, hogy leheletével élessze fel a lángot, hogy az fényesebb és melegebb legyen, de a szamár, aki egész nap a hátán cipelte Máriát s a nap végére kimerült, olyan mélyen aludt, hogy nem is hallotta szavait. Végül egy bátor szürke kismadár, aki az eresz alatt próbált meg megmelegedni, meghallotta Mária kérését. Odarepült a tűzhöz és szárnyával addig legyezgette a parazsat, amíg a láng újra éledt és fényesen égni kezdett. Néhány szikra felpattant a kismadár mellére, megégetve tollait, de a kismadár csak legyezte tovább a tüzet, míg az fel nem éledt és melegével körbe ölelte a békésen alvó kisdedet. A Szűz Anya hálából megáldotta a kismadarat, megköszönve bátorságát, és önzetlen jóságát. Ettől fogva minden Vörösbegyen ott a jel, a vörös tollak a madárka mellén, hogy emlékeztessen mindenkit arra, hogy a legkisebbek is képesek nagyszerű tetteket véghezvinni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek