2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az LMP védi a magyar termékeket

Demonstrációs célú reggelivel egybekötött sajtótájékoztatón ismertette a Lehet Más a Politika az agrárpolitikával kapcsolatos elképzeléseit. Jávor Benedek szóvivő elmondta, hogy pártja több okból is fontosnak tartja a magyar termékek – közéjük tartozik például az, hogy így látják biztosítottnak azt, hogy a népesség egészséges élelmet fogyasszon, ráadásul a magyar agrártermékek fellendülése javítaná a vidéki népesség megmaradásának esélyeit.

Mindemellett, hangsúlyozta Jávor, az import élelmiszerek a környezetre is komoly veszélyt jelentenek, hisz a termékek hazánkba szállítása jelentősen szennyező hatással jár. Mindezeket volt hivatott demonstrálni a reggeli is, ahol a média megjelent képviselői hazai, és külföldi gyümölcsöket, tejtermékeket és húsféléket fogyasztottak, és összeszámolhatták, hány kilométert tett meg az LMP asztaláig reggelijük. A bemutató részben elérte céljait, bár a politika Benjáminjai nem tudtak hazai cseremegoldást javasolni a messziről ideszállított, ám fogyasztókultúránkba mélyen beleívódott kávéra.

Az LMP agrárpolitikája több dologban is (földmoratórium, protekcionizmus) hasonlít jelentősen a Jobbikéra. Lapunk kérdésre válaszolva az LMP sajtófőnöke elmondta, hogy bár például ebben a kérdésben elképzelhető véleményazonosság a két párt között, ám ez nem változtat azon, hogy a két párt alapfilozófiája tűz és víz.

 

DicsukD

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek