2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Tilinger Attila varázslatra készül – érkezik a Magic Of Music
Tilinger Attila varázslatra készül - érkezik a Magic Of Music

Tilinger Attila varázslatra készül – érkezik a Magic Of Music

Tilinger Attila varázslatra készül - érkezik a Magic Of MusicNapjainkban egyre nagyobb teret hódít magának a musical. A tehetségkutató műsorok, színházi előadások egyik legnagyobb sikert aratott zenei műfajában sok népszerű előadót ismerhetett már meg a világ, és szerencsére hazánk sem szűkölködik ezen a téren. A sokszínű magyar zenei palettán az operett és az opera mellett talán ez az egyetlen olyan műfaj, ahol kevés a próbálkozás, itt bizony tudni kell énekelni.

Adott egy könnyűzenei tehetségkutató az ország legkisebb városában Pálházán, ahol több tucat valóban tehetséges fiatal mérette meg magát, és ahol 3 versenyzőnek megvalósult az álma – győztesként elkészíthetik első önálló lemezüket.

A három fiatal énekes, Szandra, Szabolcs és Csaba egy Miskolc melletti faluban élnek Tiszalúcon, ahol egy musical kör tagjaiként életük egyik legnagyobb részét a zene teszi ki. A fiatalok producerük, Tilinger Attila jóvoltából megalapították első közös együttesüket.

„Az eredeti elképzelés szerint bemutatkozási lehetőséget kaptak a műsorba, valamint a tavasszal megjelenő Házibuli Attilával válogatáslemez-sorozat korongjain jelenhetett volna meg külön-külön egy-egy daluk. Jobban átgondolva azonban rájöttem, hogy túl sok lehetőség ebben így nem lenne, a segítő szándék viszont komoly részemről, így megkértem őket, hogy egy lány énekest, akivel ők szívesen dolgoznak együtt, keressenek maguk mellé és hozunk létre egy olyan együttest, amelyet az alapokról építhetek, amiben van valami plusz, amitől érdekesebbé válik a dolog” – kezdte a Zene.hu tájékoztatását a Házibuli Attila című műsor ötletgazdája, műsorvezetője és producere.

Érdekes, hogy a fiúk egy musical kör tagjai, így nem volt nehéz megtalálni az együttes lány tagját. Szandit mindketten szeretik, sokat dolgoztak együtt különböző színpadi produkciókban, így már most összeszokott csapatnak nevezhető az együttes.

„Egy olyan újdonságot szerettem volna létrehozni, ami még nincs, ami be tud tölteni egy űrt az amúgy telített magyar szórakoztató zenei palettán. Így alakult meg az első pop-dance musical együttes, akik a legismertebb musical betétdalokat fiatalos, dance köntösben adják elő. Ebben látok fantáziát, ezzel valós lehetőségük van a kitörésre és ámbár a produkciót jelenleg önerőből finanszírozom, biztos vagyok benne, hogy rövidesen széles támogatói háttér áll majd mögéjük. A média részéről már most mindenképp pozitívnak nevezhető a fogadtatás” – folytatva bizakodva sokak kedvenc Attilája, aki nem mellesleg lapunk népszerű a „Sláger, amitől tuti beindulsz” rovatában hétről-hétre ajánl általa kedvelt muzsikákat.

A siker egyik titka: sohasem elégedettek magukkal

„Nyilván örültek a lehetőségnek, de én vallom, hogy inkább az eredmények után örüljünk, addig pedig még sok munka van előttünk. Ezt ők is tudják, a hozzáállásuk abszolút profi művészre vall. Rengeteget gyakorolnak, készülnek minden felvételre, minden nyilvános megjelenésre. Emellett továbbra is szerepelnek a Kaméleon musical kör fellépésein, valamint az iskolában is helytállnak. Plusz folyamatosan képezik magukat, énekórákra járnak, és sohasem elégedettek magukkal.”

A csapat első lemezén a legismertebb és legnagyobb sikert aratott musical betétdalok hangzanak el teljesen új köntösbe bújtatva (amolyan pop-dance feldolgozásként), amely stílust a zenei berkekben ismert és elismert Dömötör Balázs ölti a csapatra. A Magic Of Music együttes tehát hűen nevéhez mindenhol, mindig a zene varázslatát nyújtja a közönségnek és a hallgatóságnak, idős és fiatal egyaránt megtalálja a kedvenc musical slágereit- remélhetőleg leendő kedvenc együttesüktől.

A debütáló lemez áprilisra várható, az első nyilvános bemutatkozásuk pedig február 6-án 21:30-tól a Hálózat Televízió népszerű zenei műsorában, a Házibuliban lesz, ahol a dal mellett rövid riportot is adnak a tabutv.hu jóvoltából- természetesen ez a videó szombaton már az említett portálon is látható lesz majd.

A sikerek közepette is a Földön maradjanak

„A Rómeó és Júlia „Lehetsz király” című betétdalával debütálnak, amely ugyan első hallásra elcsépeltnek tűnhet, de abban a verzióban, amit Dömötör Balázs barátom megálmodott nekik, mindenképp újdonságként értékelendő majd a dal. A lemezen a legismertebb dalok szerepelnek a legsikeresebb musicalekből, így a Queenből, a Hairből és a Légy jó mindhaláligból és a Rómeó és Júliából. Lesznek egyéb meglepetések is az albumon, most nem árulnék el egyelőre többet.”

Felmerül a kérdés „Mi kell ahhoz hogy ez a formáció sikeres legyenek”. A műsorvezető szerint először is tehetség, ami – véleménye szerint – megvan bennük.

„Fontos a kitartás, és a jó adag szerencse. Én azt mondtam nekik, ha mindig a maximumot hozzák ki magukból úgy, hogy mellette a remélhető sikerek közepette is a Földön tudnak maradni, akkor a siker már-már garantált”

Az új formációval természetesen találkozhatunk a hetente egy új és több ismétléssel jelentkező tévés házibuliban, de Attila és a műsorhoz kapcsolódó rendezvényeken is szerepelni fognak, emellett az együttes szólóban is járja majd az országot. 

Ígérem, nyomon fogjuk követjük a ténykedésüket.

– Bíró Zsolt –

forrás:zene.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek