2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egyirányú lett a miskolci Széchenyi utca

A változásról Menyhárt Szabolcs, a polgármesteri hivatal osztályvezetője és Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületi és rendészeti vezetője adott tájékoztatást kedden a Városház téren.

A vagyonfelügyeleti osztály vezetője emlékeztetett, Miskolc város közgyűlése a Széchenyi utca rendjének fenntartása, további erősítése érdekében szigorú behajtási szabályrendszert alkotott. Mindez – tette hozzá Menyhárt Szabolcs – a gyalogosok, a turisták zavartalan sétáját, belvárosi nézelődését szolgálja. A rendelet kiegészítéseként döntött a testület arról is, hogy a sétáló utcát egyirányúvá teszik.

Ennek megfelelően az elmúlt napokban kikerültek a korlátozó táblák. Az osztályvezető fontos lépésnek nevezte, hogy kialakítottak egy korlátozott várakozási övezetet is a Széchenyi utcán.

– Ez azt jelenti, hogy az ide behajtó autósoknak, illetve akik itt várakozni fognak, egy úgynevezett parkométert kell használniuk (erre egyébként az oszlopokon elhelyezett tábla is figyelmezteti őket). Ezt az eszközt a behajtási engedélyhez kapják az autósok. Várakozni csak az önkormányzati rendeletben, illetve a behajtási engedélyben meghatározott időtartamig lehet – ismertette Menyhárt Szabolcs.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületi és rendészeti vezetője aláhúzta, a munkatársai napi rendszerességgel, több órán át ellenőrzik a belvárosi védett övezetet. Kovács László Csaba ismertette, most a Széchenyi utcát az Ady Endre utca irányába tették egyirányúvá.

Hozzátette, hamarosan kikerülnek azok az oszlopok is, amelyek a kapualjakból illetve bekötő utcákból akadályozzák meg a behajtást.

A közterületi és rendészeti vezető elmondta, akár 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújthatják azt, aki nem rendelkezik engedéllyel, de behajt a Széchenyi utcára. Elmondta, azonban, a rendészek most még csak figyelmeztetik a szabálytalankodókat. A tervek szerint a hét végéig kirakják az összes figyelmeztető táblát, akkortól pedig már büntetnek!
Forrás:minap.hu
Fotó:Végh Csaba

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek