2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Élhetőbb városi környezet, hatékony energiagazdálkodás. Elkészült Miskolc Fenntartható Energia Akcióterve

Élhetőbb városi környezet, hatékony energiagazdálkodás. Elkészült Miskolc Fenntartható Energia Akcióterve

Miskolc tavaly márciusban csatlakozott az európai Polgármesterek Szövetségéhez, amely meghatározó szereplője az Európai Unió 2020-ra vállalt célkitűzéseinek, különös tekintettel az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és az energiahatékonyságra. Ennek megfelelően a város vállalta, hogy olyan Fenntartható Energia Akciótervet (SEAP) dolgoz ki, amellyel 2020-ig legalább 20 %-kal mérsékli a CO2-kibocsátás mennyiségét.
A dokumentum véglegesítéséhez elengedhetetlen, hogy bevonjuk a város lakosságát, a civil és szakmai szervezeteket, és ez alapján készüljön el a végleges Akcióterv. A tervben megfogalmazott cél az, hogy élhetőbbé tegyük a városi környezetet, csökkentsük a klímaváltozás hatásait, hatékonyabbá tegyük az energiagazdálkodást. Az Önkormányzat honlapján (miskolc.hu) bárki megismerheti és véleményezheti a dokumentumban szereplő adatokat és a szén-dioxid csökkenést eredményező intézkedéseket.
Észrevételeiket, ötleteiket, javaslataikat 2016. október 12-ig várjuk a seap.miskolc@miskolcph.hu e-mail címre. Az akciótervben megfogalmazott célkitűzések végrehajtásával, valamint a korábbi fejlesztéseknek, a Zöld Város programnak és a célzott fenntarthatósági intézkedéseknek köszönhetően, Miskolc a vállalásokhoz képest túlteljesít, hiszen a 2008-tól 2020-ig várhatóan 44 %-kal csökkenti a CO2 kibocsátást.  
Ezzel a teljesítménnyel a város megfelel az európai Polgármesterek Szövetségének (Covenant of Mayors) új, 2015 októberében bejelentett „Alkalmazkodunk” program feltételeinek is, amely a klímaváltozást helyezi előtérbe és 2030-ig mintegy 40 %-os CO2-kibocsátás-csökkenést vállal a csatlakozó települések esetén. Miskolc Magyarország harmadik településeként csatlakozna az új programhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek