2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Újabb pofon a Maciknak

Újabb pofon a Maciknak

Újabb pofon a MaciknakMikor ébrednek fel téli-rémálmukból a Jegesmedvék?

Ismét péntek, ismét hazai mérkozést játszottak a Miskolci Jegesmedvék, az OB-1 középszakaszában újfent a Ferencváros látogatott a Macik „barlangjába”. A miskolciak teljesítménye továbbra is ingadozó – öt nappal a bravúros, remek játékkal kiharcolt újpesti siker után fölényesen, simán szenvedtek vereséget a zöld-fehérektol.

Többé-kevésbé egyformán kezdte a két csapat a mérkozést, ekkor még senki sem gondolta, hogy sima meccs kerekedik az összecsapásból – az együttesek felváltva kerültek helyzetbe, komoly gólveszély egyik kapunál sem alakult ki Egészen a nyolcadik percig, amikor egy gyönyöru egyéni megoldást követoen vezetést szereztek a vendégek.

A Fradi vezeto találatától eltekintve az elso harmad inkább a forró pillanatairól maradhat emlékezetes – egy kisebb csetepatét követoen a vendégek Miskolcon nem kimondottan népszeru kapusa, Budai Krisztián is két perces büntetést kapott durva játékért.

A probléma a második játékrészben kezdodött – hisz bár hazai helyzetekkel indult a középso periódus, a Ferencváros három perc elteltével megduplázta elonyét. Mivel Bálizs Bence, a Macik kezdokapusa mindkét gólban benne volt, talán nem számít annyira megleponek Mayer Péter kapuscseréje.

Ekkor még próbálkoztak a Jegesmedvék, ám Budai bravúrokat bemutatva védett, nem zavartatva magát a minden megmozdulását füttyökkel kíséro miskolci publikumtól. A folytatásban sem volt Fortuna a hazaiakkal, a harmad utolsó perceiben ismét a budapesti csapat lotte a korongot a hálóba.

Az utolsó játékrészt tehát háromgólos hátránnyal kezdhette meg az MJSSE. Húsz perc nagyon nagy ido a jégkorongban (is), ám a közönség sem hitt a bravúrban, legfobbképpen azért, mivel az eredménnyel együtt is nagyon gyatrán teljesített a hazai csapat. Átüto ero nélküli támadások, kapitális egyéni hibák, és koncentrációhiány jellemezte teljesítményüket.

Ez továbbra sem változott, így – bár a Macikat sürgette (volna) az ido – kevéssé meglepo módon újfent a Ferencváros volt eredményes, kabaréba illo találattal, amely igazolta, hogy a kapuscsere sem mindig okoz csodát. A befejezést megelozo néhány percben már csak „lötyögtek” a csapatok – a Macik összeomlottak, a vendégek pedig értheto okokból már semmit sem akartak eroltetni. Ám még így is eredményesek voltak – az 59. percben alakult ki az 5-0-s végeredmény.

A mérkozés legjobb játékosainak az edzok miskolci részrol Egri Gergelyt, míg a Ferencvárosiaktól a valóban klasszisteljesítményt bemutató, hálóját a szórványosan eloforduló nagy miskolci helyzetek ellenére is tisztán tartó Budai Krisztiánt választották.

A mérkozést követoen a csalódott Mayer Péter vezetoedzo joggal volt dühös csapatára, akik látszólag akarat nélkül, durva hibákkal játszottak. Az – akár mérkozések alatt is ingadozó – hullámvasút okát firtató kérdésre válaszolva a koncentrációhiányt, és a játékosok nagy részénél eloforduló mentális szétszórtságot jelölte meg esetleges fo problémaként.

A Ferencváros teljesen megérdemelten gyozött 5-0-ra, a Jegesmedvéknek pedig drasztikus javulás szükséges – bizakodásra legfeljebb az adhat okot, hogy a múltkori, Újpest elleni hazai 9-1-es vereséget követoen alig két nap után idegenben gyoztük le a lila-fehéreket. Reméljük hogy Pesterzsébetrol gyozelemmel távoznak a miskolciak, ám jelenleg a legfontosabb az lenne, ha – akár egy szoros vereséggel együtt is – egy összeszedett, egységes és magabiztos csapatot látnánk vasárnap este a jégen.

 

Dicsuk Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…