2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Új alapon új egyezséget!

Az Összefogás Párt pénteken, monoki sajtótájékoztatóján bemutatta miniszterelnök-jelöltjét, országos listavezetőjét és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 12-es választókerületének képviselő-jelöltjét, Szoboszlai Barnát. A szokatlan, figyelemfelkeltő, ugyanakkor ésszerű döntéssel az Összefogás Párt a politikai elitnek és a magyar polgároknak egyaránt üzenni kíván.

Félreértés ne essék, tudjuk jól, hogy 2010-ben nem az Összefogás Párt jelöltje lesz Magyarország miniszterelnöke, Szoboszlai Barnából nem lesz miniszterelnök. De akkor milyen miniszterelnöke lesz országunknak? – tesszük fel joggal a kérdést. A jelöltek között találunk olyan politikust, aki már két választási bukást is maga mögött tudhat; akad közgazdász, aki pénzügyminisztersége idején családok százezreit tette tönkre; van olyan fiatalember, aki az emberek érzelmeit és félelmeit kihasználva a társadalmi szolidaritás helyett a gyűlölködésre buzdít; és olyan is, aki egy nyolc éves sikeretelen országirányítást akar változatlanul folytatni. Velük szemben Szoboszlai Barna 12 éves kora óta odaadással és nagyfokú szakértelemmel műveli földjét, becsületességét és gerincességét pedig soha senki kétségbe nem vonhatta. A rendszerváltozást követő húsz évben bármilyen politikai formáció is jött, bármilyen végzettségű emberek is kerültek miniszterelnöki, miniszteri pozícióba, az országnak csak vesztesége származott belőle. Az Összefogás Párt ezért arra buzdít mindenkit, bátran tegye föl a következő kérdést is: elegendő-e a puszta tudás egy ország irányításához, a munka szeretete, az alkotó ember megbecsülése, a józan ész és a tisztesség nem feltétele-e a kormányzásnak?

Szoboszlai Barna ugyanakkor nyugdíjas gazdálkodóként olyan helyzetbe került, hogy a tolvajokkal szemben terményét meg kellett védeni, tulajdonának védelme miatt pedig most bíróság előtt áll. Mind Szoboszlai Barna, mind a betörés közben életét vesztő tolvaj valójában egy rossz rendszer vétlen áldozatai. Hozzájuk hasonlóan országunkban százezrek élnek létbiztonság és közbiztonság nélkül, százezrek érzik kiszolgáltatottnak és elhagyatottnak magukat.

Az Összefogás Párt azzal a gesztussal, hogy Szoboszlai Barnát országos listájának élére állította, így a mentelmi jog lehetőségét biztosítva számára, üzent minden hasonló sorsú magyar embernek: a hibás rendszer minden áldozatáért és szenvedőjéért kiáll.

A jelenlegi politikai elit korruptsága, arroganciája csak társadalmi közönyt és apátiát szült. Nincs olyan politikai erő ma Magyarországon, amely maradéktalanul az embereket képviselné, az ő érdekeiket elégítené ki és problémáikra őszintén megoldást keresne.

Az Összefogás Pártot ez a társadalmi igény hozta létre.

Pártunk politikájának sarokköveit és irányelveit Kossuth Alapprogramjában fektette le, amely a közjóra való törekvés jegyében, a közbizalom helyreállítása érdekében a társadalomnak új alapra épülő egyezséget ajánl.

Az Összefogás Párt 2010-ben ugyan nem fog kormányt alakítani, azonban minden olyan politikai erővel tárgyal, amely túllép a múlt kártékony reflexióin és szélsőségektől mentesen a családközpontúság, a tudás és a munka becsülete, mint alapértékek mentén hajlandó párbeszédet folytatni az egyén és a közösségek érdekében.

 

Dr. Kertész-Bakos Ferenc

ügyvezető alelnök

Összefogás Párt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…