2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megvédik a szikszói kórházat!

A szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház ügyében tartott sajtótájékoztatót dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő, Füzesséri József, Szikszó város polgármesterével és Dr. Tóth István főorvossal szerdán délután a kórház bejáratánál.

A város vezetése továbbra sem nézi tétlenül, hogy a valamikor szikszói emberek közadakozásából épült kórházat végleg „elvegyék” az Abaújban élő emberektől, erről Füzesséri József, Szikszó város polgármestere biztosította a jelenlévőket.
– Mi szikszóiak és a vonzáskörzetünkben élő polgármesterek, lakosok kiállunk a kórház mellett. Nekünk ez fontos! Nekünk ez a jövőt jelenti! – hangsúlyozta a polgármester.
Másfél esztendeje dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő úrral azon dolgoznak, hogy a kórház jövője biztosítva legyen és ezzel a környéken élők a megfelelő ellátásokban részesüljenek, hiszen a hátrányos helyzetben élő családoknak, szegényes körülmények között élő időseknek költséges egy-egy távolabbi kórház felkeresése.
– A 60.000 abaúji ember megérdemli, hogy legyen egy nagyszerű kórházuk egy nagyon erős járóbeteg-szakellátással – szólalt fel dr. Mengyi Roland.
Amellett, hogy a kórház jelenlegi ellátási formái és kapacitása nem fog változni, az utóbbi időben születtek tervek arra vonatkozóan, hogy a kórház épülete komfortosabbá váljon és energetikai szempontból is korszerűsödjön, ezáltal költségszintje csökkenjen, működése pedig tovább erősödhessen. Dr. Mengyi Roland bejelentést tett arról is, hogy egy olyan alapítványt kívánnak létrehozni, melynek rendhagyó és speciális feladata az lesz, hogy a kórház eszközbeni felszereltségét javítsa és orvosokat „hozzon vissza” Szikszóra.
– Megvannak a megfelelő eszközeink arra, hogy megszólítsuk az orvosokat. Az alapítványunk azon fog dolgozni, hogy az orvosok visszajöjjenek, és itt megkaphassák azokat a feltételeket, amelyekért érdemes itt maradni és hosszútávon itt dolgozni – zárta le beszédét az országgyűlési képviselő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek