2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Torinóban tanácskoztak a boros régiók

Az AREV, vagyis a Bortermelő Régiók Európai Gyűlése az elmúlt hétvégén Torinóban, a Terra Madre Salone del gusto marketing termékkiállítás és vásár keretében tartott UNESCO munkacsoport ülést. A rendezvényen Borsod-Abaúj-Zemplén képviseletében részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács János, megyei főjegyző.

A hivatalos program péntek este UNESCO munkacsoport megbeszéléssel indult, amelyet hivatalos vacsora követett.  Szombaton megtekintették a házigazda Piemont régió standját.  A világörökségi szőlőművelés című kerekasztal beszélgetésen Török Dezső vetítéssel egybekötött  előadásában részletesen bemutatta Tokaj-Hegyalját. Délután az Extrém szőlőművelés – meredek vidékek és szigetek szőlői workshopon vett részt a megyei delegáció, illetve megtekintették a Terra Madre Salone del gusto  kiállítást és a vásárt.

A rendezvény kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy megyénk képviselői európai borászati szakemberekkel tanácskozzanak, illetve a Tokaj-Hegyaljai szőlőművelés és borkészítés jellegzetességeit bemutassák. Természetesen arra is lehetőség volt, hogy a külföldi vendégek megkóstolják a tokaji borokat.

A nagyszabású  piemonti nemzetközi vásárt  a helyi agrár termékek népszerűsítésére, a fenntartható mezőgazdasági termelés, a megfontolt fogyasztást propagálására hozták létre. Az árubemutatók mellett szakmai tanácskozásokat is rendeznek.

A különleges, európai borokat bemutató és népszerűsítő programjával az AREV első alkalommal volt részese a Terra Madre Salone del gustonak.


Fotó:A rendezvényen nem csak beszéltek a borról, hanem kóstolták is, balról: Ettore Ponzo, az Európai Tanács alelnöke, dr. Kovács János, Török Dezső

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…