2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

DK: Szakemberek helyett a csókosoké a vidékfejlesztés

Megalakult az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnöksége, amely elvben a vidék, továbbá az uniós és a hazai kormányzat szereplőinek együttműködését szervezi. Feladata többek között a vidéki infrastruktúra javítása, a mezőgazdasági termelés minden típusának versenyképessé tétele, vagy az innovatív agrártechnológiák terjedésének elősegítése.
A felsorolt célok kiemelkedő fontosságúak lennének, Fazekas agrárminiszter mégsem ültetett az Elnökségbe szakembereket. Az Elnök személye a továbbiakban is az a Sáringer-Kenyeres Tamás tölti be, aki kipróbált pártkatona, de a tagok jó részénél is a hűség, vagy a „népnemzeti” mivolt lehetett a kinevezési vezérelv. A kinevezettek között két egyházi személy, Ékes József volt ajkai fideszes országgyűlési képviselő, továbbá az a Tellér Gyula miniszterelnöki főtanácsadó is szerepel, akinek ugyan nem sok köze van a vidékfejlesztéshez, de tanácsaival évek óta a Fideszt segíti. Az új Elnökség legfontosabb feladata hozzáértés híján persze nem is a támogatások szakszerű hasznosítása, hanem a „közpénzjelleg” mielőbbi eltüntetése lesz.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után a Sokak Magyarországában felül fogja vizsgálni a vidékfejlesztési pénzek elsíbolását, s a felelősségre vonással együtt törvényes alapokra fogja helyezni az EU-s támogatások hatékony felhasználását.

Kemény Ádám
az Országos Tanács tagja
agrárkabinet-vezető
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek