2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Demonstráció az emberséges Magyarországért

Lásd meg az embert! A most pénteki demonstráció kezdeményezői múlt héten tették közzé felhívásukat az esemény facebook oldalán https://www.facebook.com/events/1759775914291707/, hogy várják mindazok jelentkezését, akiket zavar az elembertelenedés. Ha akarsz tenni ez ellen, akkor gyere el a térre. Gyere, és hívj annyi embert, amennyit csak tudsz. Legyünk sokan, ez a cél! Küldj videóüzenetet vagy selfiet a lasdmegazembert@gmail.com címre! Segíts nekünk, hogy együtt segíthessünk! Elsősorban magunkon, hogy ne ragadjunk bele az embertelenség cinikus mocsarába. Gyere! Hívj! Üzenj!”

A pécsi civilek csoportja aznap tart párhuzamosan demonstráció a pécsi Kossuth téren. Az esemény leírásában hangsúlyozzák: „Szép az élet, csodás a pécsi ősz – barbárok egymás ellen akarnak bennünket uszítani, de mi nem hagyjuk. Emberségesek vagyunk, meghallgatjuk egymást, nyitottak maradunk a világ gondjaira, s nevetünk a ránk erőltetett cirkuszon is!”

A Berlinben élő magyarok csoportja október 2-ra időzítette az eseményt a berlini magyar nagykövetség elé. A szervezők szerint: „A 21. századi Európa egyik legösszetettebb kihívását próbálja egyetlen eldöntendő kérdésre egyszerűsíteni a magyar kormány, amivel célja kizárólag saját politikai pozíciójának megerősítése, valamint az ellenzéki véleménynyilvánítás ellehetetlenítése. Ezzel sokadjára teszi világossá, hogy nem hajlandó emberséges megoldásokban gondolkodni az egyre súlyosbodó menekültkérdés tekintetében.”

A művészek és civil szervezetek által indított kezdeményezés minden jóakaratú, szolidáris és együttérző ember számára nyitott. A budapesti szervezők őszintén remélik, hogy még Harrison Ford is megjelenik a demonstráción szeptember 30-án a Kossuth téren.

Helyszín: a budapesti Kossuth tér, a Nemzet Főtere (V. kerület)

12 órától magyar képzőművészek részvételével „Tanúságtétel” művészeti performansz keretében hozzák létre az „Aleppo” című alkotást, mely háborús áldozatoknak állít emléket.

17:30-tól kezdődik a gyülekezés a téren, a művészek elhelyezik az „Aleppo” c. alkotást a színpad mögött.

18 órától felszólalnak a kezdeményezők mellett ismert előadő-művészek és a szervezetek képviselői.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…