2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Nagy sikere volt az erdei vasutas sátornak a budapesti „Erdővarázs” Családi Napon

Nagy sikere volt az erdei vasutas sátornak a budapesti „Erdővarázs” Családi Napon

Az Országos Erdészeti Egyesület idén első alkalommal rendezte meg a budapesti Szabadság téren az „Erdővarázs” Családi Napot. A 22 állami erdőgazdaság aktív közreműködésével megvalósult nagy sikerű rendezvényen az ÉSZAKERDŐ Zrt. feladata hazánk erdei kisvasútjainak bemutatása volt az „Élményerdő” elnevezésű tematikus sátorban.

A sátor házigazdáiként jelen levő kollégáink ismeretterjesztő kiadványokkal, szórólapokkal, térképekkel, valóságos szemléltető eszközökkel és interaktív kikapcsolódási lehetőségekkel várták a látogatókat. A legfőbb látványosság a valóságos C-50-es mozdonyt utánzó „köntösbe bújtatott” Trainz vasúti szimulátor volt, melynek segítségével a Lillafüredi Állami Erdei Vasút pályáján vezethették a virtuális vonatokat gyermekek és felnőttek egyaránt. Ugyancsak nagy sikere volt a több száz érdeklődő által kitöltött erdei vasúti „fejtörőnek” is. A gyermekek és felnőttek saját korosztályuknak megfelelő nehézségi szintek szerint adhattak számot erdei vasutakat illető tudásukról, vagy éppen bővíthették azt. A sikeres megfejtőket C-50-es mozdonyt ábrázoló, kivágható és összeragasztható papírmakettel jutalmazták a szervezők.
A rendezvény kétnapos volt. Pénteken délelőtt budapesti iskolás csoportok, délután és szombaton családok keresték fel tematikus sátrunkat és vitték a jó hírét az erdei vasutaknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek