2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Együttműködik Harsány és a NORRIA

Harsány Község Önkormányzata és a NORRIA Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft.  együttműködési megállapodást írt alá ma a harsányi Közösségi Házban.

Szabó Gergely polgármester elmondta, hogy egy évvel ezelőtt létrejött a BOKIK önkormányzati szekciója, – amelynek jelenleg a polgármester az elnöke -amelyhez már száz olyan borsodi település csatlakozott, amelynek polgármesterei, és testületei fontosnak tartják az innovációt, és az együttműködést a helyi vállalkozókkal. A 100 településen több mint 400.000 lakos él és a szekció két célkitűzés mentén szerveződött az egyik az önkormányzatok gazdaságfejlesztési feladatainak segítése, a másik a munkaerő áramoltatása. Nemcsak a szakmunkásokat kell a településen tartani, hanem fiatal értelmiségiek helybenntartása is kiemelt cél, melyhez szükség van az innovációra, a vállalkozások fejlesztésére, elindítására.

Kövy Katalin
ügyvezető elmondta, hogy a NORRIA Nonprofit Kft. elsőként Harsány községben pilot jelleggel indítja el az Innovációs InfoPont szolgáltatását. Az Ügynökség számára fontos, hogy olyan településen hozza létre az első információs pontot, amelyik nyitott az innovációs elképzelések támogatására. Harsány község a közelmúltban döntött az innovációs központ létrehozásáról, így az Önkormányzat és az Ügynökség elképzelései találkoztak.
Az Innovációs InfoPont szolgáltatás célja, hogy a településen és annak környezetében működő vállalkozások közvetlenül a NORRIA munkatársaitól személyre szabott tanácsadást kaphassanak innovációs elképzeléseik megvalósításához, illetve az Ügynökség hídképző szerepe révén hozzájussanak a K+F szolgáltatásokhoz.
Emellett a Társaság szándéka javítani a térség intézményei és vállalkozásai részvételét a nemzetközi pályázatokban a közvetlen EU és területi együttműködési programokba való bekapcsolódás intenzitásának növelésével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek