2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Fazekas Sándor sajtótájékoztatójára: Hiteltelen szavak, hiteltelen program, hiteltelen agrárvezetés

Reagálás Fazekas Sándor sajtótájékoztatójára: Hiteltelen szavak, hiteltelen program, hiteltelen agrárvezetés

A Földművelésügyi Minisztérium ma társadalmi vitára bocsátotta a nemzeti élelmiszer-gazdasági programot, amely 2050-ig szabna irányt a magyar mezőgazdaságnak. A Jobbik mindig is elkötelezett volt a magyar vidék és mezőgazdaság fejlesztése mellett, ami szerintünk is elképzelhetetlen egy hosszú távú stratégia nélkül. Ugyanakkor a kormány eddigi tevékenysége bizonyította, hogy csak egy dolog biztos: ez a program is marad a szép szavak szintjén. Minden korábbi hasonló – tízmilliókért kidolgozott – terv megmaradt Fazekas miniszter úr fiókjának, abból semmi pozitív nem szivárgott át a gyakorlatba.

A Fidesznél most is a családi gazdaságok támogatásáról a magyar élelmiszer lehetőségeiről beszélnek, közben pedig saját tőkés érdekkörük zsebeli be a támogatásokat és szerzi meg az állami földek döntő részét. A Fidesz a haverokra szabott törvényalkotás, a földek privatizációja és a nagybirtokrendszer kiépítése mellett kötelezte el magát. Hiába a mai programbemutató, hiszen ugyanaz a vezetés mutatta be, aki szembement a saját korábbi ígéretével, aki elárulta szavazóit és a teljes magyar vidéket.

A Jobbik 2018-tól egy teljesen új, emberközpontú, családi gazdaságok pártján álló politikát ígér, mely véget vet a Fidesz által agyontámogatott nagybirtokrendszer hatalmának.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…