2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Önerős útépítés Miskolcon-Viola utca

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala az elmúlt napokban a miskolctapolcai Viola utcai útépítéssel kapcsolatban tájékoztatja a közvéleményt: Miskolcon bevett gyakorlat, hogy az önkormányzat méltányosan bírálja el azokat a lakossági megkereséseket, amelyek önerős út-és csatornaépítésekre irányulnak. Évente 15-20 ilyen igény érkezik a városhoz, az önkormányzat minden esetben megadja a hozzájárulást, függetlenül az ingatlantulajdonos kilététől. Ez a takarékos közpénz-felhasználás szempontjából is indokolt.
A Viola utca esetében kifejezetten előnyös az útépítés, a régi lépcső ugyanis nagyon leromlott állapotban volt. Az önerős fejlesztésnek köszönhetően az önkormányzatnak így csak kisebb területen kell infrastrukturális beruházást végrehajtani.
Figyelembe véve a lakossági jelzéseket, az önkormányzat az út mellé egy keskenyebb lépcsőt épít és kijavítja a megmaradt felső szakaszt. Így télen a gyalogosok már nem az erősen megrongálódott, balesetveszélyes, hanem a felújított lépcsősoron tudják majd megközelíteni a gyógyszertárat és az orvosi rendelőt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek