2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Változatosság, frissesség és maradandó élmény

 – megnyitotta 2016/2017-es évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar
Évadnyitó társulati ülésen ismertette a 2016/2017-es szezon programját a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A tájékoztatón elhangzott: idén is igyekeztek a közönség igényeihez alkalmazkodva változatos programot összeállítaniuk.
Még a bérletes szezon októberi kezdése előtt 7 alkalommal koncerteznek a szimfonikusok. Augusztusban Nyírbátorban a Zenei Napok zárókoncertjén muzsikálnak, majd az Edelényi kastélyban és a Zenepalotában is adnak egy-egy hangversenyt. A szeptembert Aperitif koncerttel indítják a Szinva teraszon, majd a Diósgyőri várban is játszanak. Szászné Pónuzs Krisztina, a Zenekar ügyvezetője kiemelte, ez az évad különösen tartalmas, nyáron is sok felkérésük volt. Emellett örömmel jelenthetjük be, hogy külföldről is egyre több megkeresés érkezik, és már körvonalazódik egy őszi párizsi turné programja-tette hozzá.
Gál Tamás, a Zenekar művészeti vezetője elmondta: bérletstruktúrájukban csak egy kis változtatást eszközöltek. A Tűzvarázs bérlet maradt 7 koncertes, tele a művészélet nagy neveivel. Vendégkarmesterként érkezik többek között Kovács János, Kocsis Zoltán és Marco Balderi, míg szólistaként köszöntheti a miskolci közönség Balog Józsefet, Várdai Istvánt, Varga Istvánt és fiát Varga Oszkárt. A „nagybérlet” egy igazi magyar esttel indul, de helyet kapnak benne falsúlyos és könnyed darabok is- egyszóval izgalmas lesz.
A Hangforrás nevet viselő kisebb bérlet 3 nagykoncertet foglal magában és mellé választhat a bérletvásárló egy kamarakoncertet, amelyeknek egy új helyszín, a Zenepalota ad majd otthont. Ez a bérlet minden tekintetben egy izgalmas és igazán különleges válogatás. A művészeti vezető elmondta, folyamatosan próbálnak alkalmazkodni a miskolci közönség igényeihez, s úgy érzi, most minden réteget megszólítanak ebben a bérlet-összeállításban. A „kisbérlet” például egy igazán újszerű gitáros koncertet is kínál, a görög-ciprusi származású Notis Georgiou gitárművész-karmester közreműködésével, de helyet kap benne egy elegáns, zongorára épülő hangverseny az ifjú tehetség, Berecz Mihály játékával és monumentális valamint közismert művek is. Nagyon fontos, hogy ne csak szórakoztassunk, kulturális kikapcsolódást nyújtsunk, hanem maradandó élménnyel ajándékozzuk meg a közönségünket, és a színpadon lévőket is – emelte ki Gál Tamás.
Az évadnyitó társulati ülésen elhangzott még, hogy számtalan bérleten kívüli koncerttel és családi programmal is készül a zenekar, október elsején például Verdi: Requiem-jét hallhatja a közönség, novemberben pedig a Kaláka együttessel adnak közös koncertet. Emellett szerepelnek a Filharmónia Magyarország Szezonbérletében és továbbra is az Ifjúsági koncertsorozat résztvevői.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek