2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Állatkertek Éjszakája augusztus 26-án

Országszerte tizenkét bemutatóhelyen várják a látogatókat
Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 26-án, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A négy éve megkezdett hagyomány természetesen 2016-ban is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 26-ára esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin:        – a Budakeszi Vadaspark;
Budapesten:        – a Fővárosi Állat- és Növénykert és
– a Tropicarium (Campona);
Debrecenben:        – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
Győrött:        – a Xantus János Állatkert;
Jászberényben:        – a Jászberényi Állat- és Növénykert;
Kecskeméten:        – a Kecskeméti Vadaskert;
Miskolcon:        – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
Pécsett:        – a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;
Poroszlón:        – a Tisza-tavi Ökocentrum;
Szegeden:        – a Szegedi Vadaspark;
Veszprémben:        – a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 16-án Budapesten egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek