2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A gyerekek egészségérért kitüntetések Szikszón

A védőnői és gyermekorvosi szolgálatáról mindig is híres volt Szikszó. A védőnők napja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma , Balog Zoltán miniszter kitüntetésében részesült Cservenyák Lászlóné  nyugdíjas védőnő.   Dr Ambrus Barnabást,  52 éves   gyermekorvosi szolgálat után búcsúztatták ezen az ünnepségen.

Cservenyák Lászlóné,  Marika nénit mindenki csak úgy emlegeti  Szikszón, hogy  A védőnő.  Az eseményen Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere méltatta az öt évtizedes munkásságát, amit a szikszói gyerekek  nemzedékeiért tett.
A díjat a térség országgyűlési képviselője dr Mengyi Roland adta át, aki arról beszélt :  mennyire fontos a  családok számára az olyan ember,  akik segítséget, tapasztalatot,  tudást nyújt  számukra. .  A védőnő nemcsak arra tanítja meg az anyákat hogyan és mi módon táplálják, gondozzák a babájukat, hanem személyük biztonságot is jelent az olykor elbizonytalanodó szülőknek. Ezt személyes tapasztalatából tudja, hiszen a  feleségével öt gyermeket nevel.
Füzesséri József Szikszó polgármestere hozzátette: nem mindennapi esemény az, ha egy városban miniszteri kitüntetéssel jutalmaznak valakit.  A szikszói emberek sokat kaptak Marika nénitől, és nagyon büszkék arra, hogy most országosan is elismerték a munkáját.
Az ünnepség megható része volt az a meglepetés, amikor kiderült : nemcsak a védőnőket, hanem a védőnői hálózatért mindig sokat dolgozó , tenni akaró Dr Ambrus Barnabást is köszöntik . Főorvos úr 52 év szolgálat után döntött úgy: átadja a praxisát egy fiatalabb kollégájának. Dr  Ambrus  Barnabás  megyeszerte híres gyerekorvos , aki munkájával, szakértelmével, empátiájával beleírta magát három nemzedék szívébe.  Főorvos úrra mindig és mindenkor támaszkodhattak a családok, amiért nagy szeretet és hála veszi őt körül. A gyógyítást ugyan befejezte, de Szikszó közösségérét, választott képviselőként tovább dolgozik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek