2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sikerpropagandára jut pénz, gyermekekre nem?

Amíg a fideszes városvezetés csúcsra járatja a sikerpropagandát, addig a valóságban a város kötelezően ellátandó feladatainak megoldása is gondot okoz az önkormányzat számára, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán.
A Jobbik önkormányzati képviselője szerint ezt támasztja alá az a levél is, amit Miskolc polgármesterétől kapott, miután az áprilisi közgyűlésen jelezte, hogy a Vadász úti Tagóvodának számos hiányossága van, többek között balesetveszélyes a járda és szabálytalan a csapadékvíz elvezetés is. Kriza Ákos válaszában azt fejtegeti – tájékoztatott Pakusza –, hogy a hibák javítása mintegy 11 millió forintba kerülne, amivel kapcsolatban a polgármester szó szerint azt írja: „a 2016. évi költségvetés nem rendelkezik ilyen mértékű szabad forrással”.

A Jobbik képviselője ugyanakkor úgy látja: mivel az óvoda fenntartása kötelező feladata az önkormányzatnak, ezért akár a 280 milliós költségvetési tartalékból, akár a MIKOM több száz milliós költségvetéséből a problémák orvosolhatóak lennének.

Pakusza Zoltán közölte azt is: a gyerekek biztonsága elsődleges kell hogy legyen, ezért jelezte a problémát az ÁNTSZ-nek, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának valamint a Környezetvédelmi Hivatalnak is, hogy kötelezzék a városvezetést a szabályos állapotok betartására, a balesetveszélyes állapotok megszüntetésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek