2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Vona: Magánéleti lejárató kampányhoz akkor nyúl a politikai ellenfél, amikor nincs érve

Vona: Magánéleti lejárató kampányhoz akkor nyúl a politikai ellenfél, amikor nincs érve

Együttérzését fejezte ki az isztambuli reptéren elkövetett merénylet sebesültjeinek és áldozatainak hozzátartozói felé Vona Gábor, a Jobbik elnöke az N1 TV-nek adott pénteki interjújában. A Vona7 című műsorban a pártelnök azt is kifejtette, azt kívánja, hogy a több konfliktusba is belekeveredett Törökország kilábaljon ezekből, mert „egy stabil Törökország Európának és Magyarországnak is az érdeke”.

Az Egyesült Királyságban megtartott referendumot a néppárti elnök úgy értékelte, a lisszaboni úton járó Európai Unió a végét járja, a Brexit ennek a végjátéknak egy fontos pillanata volt. Vona szerint az európai stabilitásnak nem jó ez a döntés, de ennek az Európai Uniónak „szüksége volt egy nagy pofonra”, a szervezet ugyanis nem volt képes kezelni a válságokat. A Brexit egy lehetőség, hogy az unió a Nemzetek Európája útjára lépjen, van lehetőség arra, hogy megváltoztassuk ez EU-t – húzta alá a Jobbik elnöke. Kiemelte azt is, ha nem lesz „vérfrissítés” az európai politikai elitben, akkor nem sok esélyt lát az EU fennmaradására.

A nemzeti néppárt elnöke az MSZP tisztújító kongresszusát úgy értékelte: „a régi bort visszatöltötték a régi tömlőbe”. Szerinte az MSZP-n belül a vezetési válság folytatódik, a konfliktusok ugyanúgy fennmaradtak. „Az nem elég, hogy Orbán Viktornak mennie kell, de mi jön utána?” – utalt arra Vona, hogy véleménye szerint az MSZP-nek nincs programja.

Vona Gábor kitért a fideszes bulvársajtó lejárató kampányának jelenségére is. Megemlítette, hogy ő maga is volt ilyen magánéleti lejárató kampány célkeresztjében, de ilyenkor olyanok is sérülnek, akiknek nem kellene. „Ilyen eszközhöz akkor nyúl a politikai ellenfél, amikor nincs érve, ez a legalja” – értékelt a pártelnök. Megemlítette, őt is megkeresték már többen is vezető fideszes politikusok magánéletét illetően, de ő úgy érezte, van egy olyan határvonal, amit nem érdemes átlépni, mert „abból senki nem fog jól kijönni”. Mint fogalmazott, „ha a Fidesz arra készül, hogy ilyen vermet ás, abba ő fog legelőször és leginkább beleesni”. Vona Gábor szerint kérdés, hogy a Fideszben ez egy politikai stratégia, amire építkezni kívánnak, vagy belátják, hogy ez nemcsak nekik, hanem az országnak sem jó. „Ha az embert belekényszerítik ilyen helyzetbe, akkor kénytelen visszaütni” – hangsúlyozta a pártelnök.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…