2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Scott Nichollst is szerződtette az SM

Scott Nichollst is szerződtette az SM

Scott Nichollst is szerződtette az SMA Speedway Miskolc lengyel I. ligás salakmotor csapata vasárnap este elküldte csapatnévsorát a lengyel szövetségbe.

2010. január 31-ig kellett bejelenteniük a lengyel salakmotoros ligákban versenyző csapatoknak a Lengyel Motorosport Szövetségbe, hogy milyen kerettel vágnak neki az idei szezonnak. Az I. ligában szereplő Speedway Miskolc együttese a határidő utolsó napján tett eleget kötelezettségének, és leadta a névsort.

És, hogy kik találhatók ezen a csapatlistán? Kezdjük a juniorokkal: négy magyar fiú, Tabaka József,Lőrincz Attila,Szilágyi Tamás és Molnár Attila az SM tavalyi keretének is tagja volt, ahogy az orosz Sergej Karachintsev is. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy utóbbi motoros a tavalyi év első csapatversenye előtt térdszalag szakadást szenvedett, így csak a liga küzdelmek hajrájában tudott bemutatkozni. Az ausztrál junior versenyző, Justin Sedgmen szerződtetése már a múlt héten napvilágot látott, ő lehet a külföldi junior helyen a csapat húzóembere. Rajta kívül két szlovén fiú, az utolsó junior évét töltő Samo Kukovica, valamint Aleksander Conda lett még miskolci. Utóbbi a tavalyi csapat világbajnokságon is szerepelt a szlovén együttesben, és ez olyannyira jól sikerült neki, hogy ezt követően angliai szerződést kapott.

 

A felnőttek

És, akkor a felnőttekről, kezdve a sort itt is a magyarokkal: Magosi Norbert, Szatmári László és Kovács Roland 2009-ben is a Speedway Miskolc színeiben motorozott. Ugyanez nem mondható el Nagy Róbertről, Stefáni Attiláról és Bencze Zsoltról. Róluk annyit mondott Jacsó Tibor, az SM elnöke: mivel a lengyel ligában a csapatoknak legkevesebb három hazai versenyzőt kell nevezniük egy-egy meccsre, és közülük egynek juniornak kell lennie, ezért a magyar mezőny összes hadra fogható motorosát leigazolták, hogy szükség esetén bevethetőek legyenek.
Persze nem csak magyarok, hanem külföldiek is találhatók az SM keretében: a svéd Stefan Ekberrggel a 2009-es szezonra is volt szerződése a miskolci csapatnak, de a 2008-as idény végén elszenvedett gerincsérülése miatt a tavalyi esztendőt szinte végig kihagyta, de az idén szeretne visszatérni, így egy angol csapat mellett a Speedway Miskolcban is versenyezne.
És most az új fiúkról: két cseh motorosra a miskolci közönség is emlékezhet, ugyanis a 2009 szeptemberében, a Népkertben megrendezett páros Európa-bajnokságot ők nyerték. A Dryml testvérekről van szó. Közülük Alesnél nagyobb név Lukasé, aki már Grand Prix versenyeken is bizonyította tehetségét. Lukas az előző évadban az I. ligás Marma Rzeszów keretének a tagja volt, csakúgy, mint az Angliában élő, ausztrál Cameron Woodward, aki most is csapattársa lesz, mert vele is megállapodott az SM vezetése.
Ahogy további két angol motorossal is: James Wright a tavalyi évben a Extraligába feljutott Unia Tarnów keretének volt a tagja, nála azonban jóval nagyobb név honfitársa, Scott Nicholls. A korábbi GP-menő 2009-ben az Atlas Wrocław csapatában versenyzett, és bár az angol válogatott korábbi vezéregyéniségének nem úgy sikerült az előző szezonja, ahogy azt szerette volna, az idén azonban szeretné igazolni, hogy a legjobbak közé tartozik.

A régiekről és húsvétról

Jacsó Tibortól, a Speedway Miskolc elnökétől azt kérdeztük, hogy a tavalyi bajnoki címet szerzett csapat külföldi vezéregyéniségei, a két orosz, Sergej Darkin és Siemen Vlasov, illetve az osztrák Manuel Hauzinger, vagy a cseh Adrian Rymel miért nem lett tagja a keretnek, valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogy a nevezés leadásával immár biztosra vehető-e, hogy húsvét hétfőn lengyel ligameccset rendeznek Miskolcon, a Népkertben.
– A tavalyi szezon erős embereinek ugyan kínáltunk szerződéseket, de szerintem az történt, hogy miután tudomást szereztek arról, hogy komoly erősítéseket is tervezünk, úgy ítélték meg, hogy más csapatban hamarabb és többször juthatnak szóhoz, ezért II. ligás csapatokhoz szerződtek – hangzott a válasz. – Ami pedig a húsvéti rajtot illeti: a névsor elküldésével tettünk egy újabb lépést az ehhez vezető úton.

forrás:boon.hu

 

A Speedway Miskolc 2010 évi kerete:

Felnőttek: Magosi Norbert, Szatmári László, Kovács Roland, Nagy Róbert, Stefáni Attila, Bencze Zsolt, Scott Nicholls (angol), Ales Dryml (cseh), Lukas Dryml (cseh), Cameron Woodward (ausztrál), James Wright (angol), Stefan Ekberg (svéd).

Juniorok: Tabaka József, Lőrincz Attila, Szilágyi Tamás, Molnár Attila, Justin Sedgmen (ausztrál), Sergey Karachintsev (orosz), Samo Kukovica (szlovén), Aleksander Conda (szlovén).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek