2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Futófesztivál a Hernád mentén

Futófesztivál a Hernád mentén

Futófesztivál a Hernád menténAz idén tavasszal, harmadik alkalommal megyénkben, ezúttal a Hernád mentén megrendezendő félmaratoni futó országos bajnokság mellett – újdonságként –  a kismaratoni bajnokság érmei is itt találnak gazdára.

 

A pécsi színekben versenyző Bene Barnabás az eddig két borsodi bajnokság közül kettőt nyert. Vajon sikerül-e tripláznia? (Fotó: SZIS)

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye annak idején három esztendőre nyerte el a Magyar Atlétikai Szövetségtől (MASZ) a félmaratoni futó országos bajnokság rendezési jogát. Az egyaránt rendkívül színvonalas Pitypalatty-völgyi, majd hegyaljai viadal után idén, április 18-án Abaúj várja a sportolókat. Sajószentpéter és Szerencs után tavasszal Encs lesz a központja az újabb futófesztiválnak. A Magyar Köztársaság idei felnőtt és U23-as egyéni, illetve csapat országos bajnokságának, a Hernád Nyílt Nemzetközi Félmaratoni futóversenynek, a Pedagógus Félmaratoni bajnokságnak az érmei a szenior félmaratoni futóverseny helyezéseiért is csatázhatnak majd a futók.

A MASZ, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviselete, a megyei atlétikai szövetség, Encs Város Önkormányzata és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által életre hívandó viadal központja az encsi polgármesteri hivatal lesz, a rajtot és a célt is ott jelölték ki a szervezők. A 21,095 kilométeres, aszfalt borítású, végig biztosított, hitelesített pálya útvonala a következő: Encs– Fügöd – Hernádszentandrás – Pere – Hernádbűd – Gibárt – Encs. A bajnokság felnőtt korosztályos dobogósai, illetve a Hernád Félmaraton abszolút győztesei pénzdíjazásra számíthatnak, melynek összege nem kevesebb, mint bruttó egymillió forint.

Kismaraton bajnokság is

A MASZ felkérésének eleget téve a szervező bizottság – azonos időpontban és helyszínen –  felvállalta a Magyar Köztársaság 32. Kismaratoni Futó Országos Bajnokságának a megrendezését is.  A serdülő, ifjúsági, junior fiúkra és leányokra – kategóriától függően – 6-tól 20 km-es távok várnak. A versenyen egyéni- és csapat-eredményhirdetés is lesz.

A nevezés részletei

A Hernád Nyílt Nemzetközi Futóverseny, a Pedagógus Félmaratoni OB, valamint a Senior Félmaratoni Futóverseny nevezését április 10-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézetbe kell megküldeni az interneten /www.borsodsport.hu/ található nevezési lap kitöltésével. E-mail cím: borsodsportig@t-online.hu. Azok részére, akik csak a Félmaratoni OB-n kívánnak részt venni, a nevezési díj 1.500 Ft. A Hernád Nyílt Nemzetközi Félmaratoni verseny, a Pedagógus Félmaratoni OB, valamint a Senior Félmaratoni Futóverseny nevezési díjai: 2.200 Ft (március 10-ig), 2.400 Ft (április 10-ig), 4.800 Ft (április 11-től, valamint a helyszínen). Az országos bajnokságokra kizárólag a MASZ-ban (e-mail: versenyiroda@masz.hu) lehet nevezni, az egyesületek és edzők számára ismert módon. A kismaratoni ob nevezési díja 1000, 800, illetve 600 forint.

 

Infoline:

Bővebb információt a B.-A.-Z. Megyei Testnevelési és Sportintézetben (3525 Miskolc, Selyemrét út 1., tel.:  06-46/504-780, fax:   06-46/504-781, honlap: www.borsodsport.hu, e-mail: borsodsportig@t-online.hu) lehet kérni.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek