2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megnyitott az Új Nemzedék Miskolci Közösségi Tér

Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár nyitotta Meg az Új Nemzedék Miskolci Közösségi Terét a Régiposta u. 4. szám alatt. Schanda Tamás a megnyitón elmondta, hogy az új közösségi tér egy olyan infrastruktúra, ami lehetőséget teremt a fiataloknak egy közösséghez tartozni. “Közösséghez tartozni kell, az ifjúságot pedig segíteni kell abban, hogy megtapasztalhassa a közösséghez tartozás élményét” – mondta a helyettes államtitkár.

A megnyitón részt vett és beszédet mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony, aki elmondta, hogy végre van egy hely Miskolcon, ahol a fiatalok találkozni tudnak és az nem az iskola, ráadásul a közösségi terekben olyan fontos kérdésekben is informálódhatnak, mint az otthonteremtés és a CSOK. “Nyugat-Európában a fiatalok sokkal többen és aktívabban vesznek részt a közéletben, érdekli őket, hogy mi lesz a sorsuk, hogy fognak boldogulni az életben. Ez azon múlik, hogy mennyit tudnak találkozni, mennyi időt töltenek közösségben, ehhez pedig nagy lépés az új miskolci közösségi tér” – mondta.  

Alakszai Zoltán k
abinetvezető szerint minden közösségnek, városnak, országnak a jövője a fiatalok kezében van. ezért a fiatalokba fektetni a leginkább megtérülő befektetés

Horváth Judit,
a közösségi tér vezetője büszkén mesélt a tervezett programokról. “Köszönhetően a két nagy rendezvénytermünknek és a kisebb, klubfoglalkozást és tanácsadási lehetőségeket biztosító irodahelyiségeknek, több alternatívát is kínálunk a fiataloknak.  Lehetőségünk van például csöndes foglalkoztató helyiség kialakítására, ami alkalmas lesz meditatív rajzolások, beszélgetések, kiállítások megszervezésére. A Diákönkormányzat részére állandó tárgyalótér kialakítását tervezzük, szeretnénk, ha amatőr zenekarok nálunk rendeznék be próbatermüket és egy közösségi konyhát is szeretnénk, ahol a sütés-főzés és kávézás közösségépítő erejét is kihasználhatjuk. Nagyon fontos, hogy szabadtéri programokat is tudunk szervezni az udvarnak köszönhetően.”

Aki pedig a megnyitón bizonyítékot keresett az elhangzottakra, nem csalódott: Nahaj Péter és testvére, Máté az Új Nemzedék Miskolci Közösségi Terének megnyitójára írt számát, a Magnificentz Crow break-táncát és a M Show Drum szinkrondob csoport előadását is hatalmas taps követte.

A Miskolci Közösségi Tér megnyitása után rögtön egy közönségcsalogató rendezvénnyel indít: május 25-től a “London-ÉletKépek” fotókiállításra várják a kíváncsi szemeket. A kiállításra egyébként a nyári szünet előtt behívják a közép- és általános iskolás diákokat is, ez pedig lehetőséget nyújt, hogy megismerkedjenek az irodával. Horváth Judit elmondta, hogy a kiállítást követően sem áll le az élet, klubprogramokkal (gitároktatás, színjátszó csoport, diákönkormányzati gyűlések, salsa klub) és sok más szervezett rendezvénnyel (konfliktuskezelő tréningek, fotósszakkör, CashFlow klub az ifjúságnak és sok más) várják a fiatalokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek