2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
A TÉL SEM LEHET AKADÁLY!

A TÉL SEM LEHET AKADÁLY!

A TÉL SEM LEHET AKADÁLY!A hideg nem lehet akadály, gyere és bringázz velünk télen is! Ezzel a jelmondattal indult a Bringázz a munkába téli kampány. A Magyar Kerékpárosklub január 24. és 29. között minden nap más szempontból veszi górcső alá a bringázást.

A szervezők célja, hogy eloszlassák a téli bringázás körüli tévhiteket. A program hétfőn reggel kezdődött. A biciklisek a Gellért térről együtt indultak munkába, természetesen kerékpárral. Először a Kossuth téren álltak meg, majd a Clark Ádám téren volt egy újabb találkozó, közben voltak akik munkahelyükhöz közeledve elköszöntek és voltak, akik csatlakoztak a csapathoz. Az Oktogonnál végül mindenki másfelé vette az irányt.

 

László János, Kerékpárosklub, elnök:

„ Azt gondoltuk, hogy ősszel és tavasszal van Bam kampány és nagyon hosszú közötte az idő és azt szerettük volna, hogy egy kicsit ebbe a hosszú szünetbe is tudjunk beszélni a biciklizésről és hát mi az a téma, ami ilyenkor, hát az, hogy télen is lehet biciklizni, ezért szerveztük ezt az egy hetet. Fontos, hogy ez nem verseny. Igazából ez egy kis együttlét és az, hogy beszélgethetünk a biciklizésről.”

 

Szerdán bringásreggelivel kínálták a bicikliseket a szervezők. Aki arra kerekezett ihatott egy forró teát és elmajszolhatott egy házi készítésű kakaós csigát is. A hideg ellenére több,mint százan megálltak az ideiglenes standnál.

Pignitzky Ágota, bringás, szervező:

„Kicsit hideg van, azt nem tagadom, már nagyon lassan beszélek, mert lefagyott a szám. De ez azért van, mert egyhelyben állunk. Tehát, ha bringán mész nem fázol ennyire. Az nem igaz, akárki, akármit mond, hogy nagyon hideg van a bringán.”

A kampány nem csak Budapestre koncentrálódott, több vidéki városban, például Miskolcon is megszervezték ezeket a programokat.

A Bringázz a munkában kampány legközelebb tavasszal folytatódik.

– freepress.eu-


 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…