2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Jövőkép bemutató – Nyílt nap a rendőrségen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2010-ben-ben is meghirdette ösztöndíj pályázatát cigány származású fiatalok körében. A program népszerűsítése érdekében január 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyílt napot szervez a Kiképző Központjában.

A rendőrségi ösztöndíj célja többek között a hivatásos állomány utánpótlási bázisának szélesítése, a középiskola nappali tagozatán tanuló cigány származású fiatalok tanulmányainak eredményes befejezése, és a rendőri pálya választásának ösztönzése. A sikeres projekt ebben az esztendőben jelentős mértékben növeli az ösztöndíjasok számát!

 

Helyszín:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, Kiképző Központ (Miskolc, Szentpéteri kapu)

 

Időpont:

2010, január 28. 14.00 óra

 

Program:

A leendő, illetve lehetséges ösztöndíjasok számára meghirdetett nyílt nap programjában szerepel egy részletes tájékoztató, amelyet Vanczák Zoltán r. alezredes a főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője tart. Mindezt a Bükk Bevetési Alosztály kommandósainak műsora fűszerezi, továbbá az eseményt fényezi a látványos fegyverzeti bemutató, illetve az attraktív önvédelmi program, mely elérhető jövőképet nyújt a résztvevő roma tanulóknak.

 

Információs háttér:

● A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság romaösztöndíj pályázatán minden középfokú oktatási intézmény valamennyi évfolyamán tanuló roma származású fiatal elindulhat.

● Ez év végére, két lépcsőben összesen huszonötre emelkedhet a támogatottak létszáma, a korábbi évi háromhoz képest.

● A programra a nappali tagozatok első, második vagy harmadik évfolyamán tanulók jelentkezhetnek.

● A támogatást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja saját költségvetése terhére a középfokú oktatási intézményben folytatott tanulmányok hátralévő idejére. A pályázatot nyert tanulóval kötött tanulmányi szerződés tartalmazza a felek jogait és kötelezettségeit, a szülő (törvényes képviselő) írásbeli hozzájárulását.

● A támogatás mértéke és módja:

a) számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni vagy kollégiumi szállásköltség, a menzai ellátás költségeinek teljes körű térítése, vagy étkezési utalvány biztosítása;

b) tanévenként – számla alapján, személyenként legfeljebb 25.000 forint értékben – ruházkodási segély;

c) tanszersegély (a tankönyvek költségeinek számla alapján történő, teljes mértékű térítésével, az egyéb taneszközök esetében pedig – ugyancsak számla alapján – tanévenként és személyenként legfeljebb 4500 forint értékhatárig);

d) az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatás.

● A jelentkezőknek, mint ahogy eddig is meg kell felelniük a fizikai, pszichikai alkalmasságukat érintő vizsgálatokon is, valamint életvitelüknek olyannak kell lenni, amely nem veszélyezteti a későbbi szolgálat törvényes és befolyástól mentes ellátását.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek