2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Befagyott a Tisza-tó!

Befagyott a Tisza-tó!

Befagyott a Tisza-tó! A Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi irodája és a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület az elmúlt években immár hagyományosan megszervezte a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb túraajánlatát kínáló rendezvényét, a Tisza-tavi Jégtúrát. Jelenleg még nem alkalmas a tó felszíne a közlekedésre, de figyelembe véve az időjárás előrejelzést úgy gondoljuk, hogy január 30-án szombaton a tó sekélyebb vizű területein biztonságosan megszervezhető lesz a rendezvény.

A túra Poroszlón a Fűzfa Pihenőparkból (a település Tiszafüred felőli végénél a 33-as főút mellett) indul 2010. január 30-án szombaton 10.00 órakor, s mintegy 12-15 km hosszan vezet végig a Tisza-tavi Madárrezervátumban, bejárva a Poroszlói- medence nyáron megközelíthetetlen területeit. A túra várható útvonala a Dühös-lapos – Fás-ér – Szartos – Gólyaorr – Vízi Sétány érintésével halad majd.

A túra speciális felszerelést nem igényel, de téli túrázásra alkalmas réteges ruházat és vízálló lábbeli szükséges, esőkabát és váltóruha pedig jól jöhet. A túra nem teljesítménytúra, túravezetők segítségével egy hangulatos baráti kirándulásnak szánják a szervezők.

A túra díja 750 Ft, melyben meleg tea biztosítása is benne foglaltatik. Egy felnőttel egy gyerek díjmentesen vehet részt a programon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek