2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megkezdődött a Tiszaújvárosi Rendelőintézet felújítása

Már a helyszínen dolgoznak a szakemberek, a csaknem 1,5 milliárdos projekt megvalósításán. Az önkormányzat a kivitelezőkkel december 30-án – ünnepélyes keretek között – megkötötte a szerződést.

 

 

A kivitelezési szerződést Koscsó Lajos és Gerencsér László írta alá

 

A felújítást és a korszerűsítést is magába foglaló tervezet befejeztével, jelentős mértékben bővül a térségi alap-és járóbeteg szakellátás Tiszaújvárosban. A december 30-i ünnepélyes szerződés dokumentumait Koscsó Lajos polgármester, míg a kivitelezők részéről Gerencsér László, a Hérosz Zrt elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével. Az aláírást megelőzően – az aláírás helyszínén – a polgármesteri hivatal tanácstermében Bráz György, a város alpolgármestere indokolta a felújítás, és a korszerűsítés szükségességét. Bevezetőjében elmondotta, hogy az önkormányzat hosszú ideje tervezte a létesítmény felújítását, amelyet 1976-ban adtak át. A megváltozott egészségügyi és ellátási rendszer, valamint a szolgáltatásokat igénybevevők számának növekedése tette indokolttá az intézmény megújítását. A kistérségi egészségügyi ellátás kiegészülve a mezőcsáti körzettel, 18 település 46 ezer polgára számára biztosítja a jövőben a magasabb szintű szolgáltatást

Az önkormányzat 2008-ban benyújtott pályázatát 2009-ben a Nemzeti Fejlesztési-és Gazdasági Minisztérium elfogadta, s a csaknem 1,5 milliárdos beruházáshoz Tiszaújváros önkormányzata 900 millió forintot biztosít. A kivitelezésre meghirdetett ajánlásra a hat pályázó közül a Hérosz Zrt és az Adeptus Zrt alkotta konzorcium kapott megbízást., akik 13 hónapos teljesítési határidőt vállaltak, a 3562 négyzetméteren folytatandó munkákra.

Az ünnepélyes aláírást követően a jelenlévő köztisztviselők és szakemberek együttesen megtekintették a kivitelezés helyszínét.

 

A meghívottak megtekintették a kivitelezés helyszínét

 

F.B.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…