2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
50 éves a Matyóföld periodika

50 éves a Matyóföld periodika

50 éves a Matyóföld periodikaA kiadvány jubileumi számát ünnepség keretében mutatták be január 22-én Mezőkövesden.

A Magyar Kultúra Napján megtartott eseményt Mezőkövesd önkormányzata, a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft., valamint a KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. szervezte. A Városi Galériában megrendezett ünnepségen Tállai András polgármester mondott köszöntőt, aki beszédében visszatekintett a Matyóföld periodika történetének elmúlt 50 évére. Városunk első embere kiemelte, hogy az országban is ritkaságnak számító könyvsorozat, az egyik legfontosabb írott kulturális értéke Mezőkövesdnek, melynek megjelentetése a jövőben is fontos feladat lesz.

A könyvbemutatón Szabó Gergely, a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a Matyóföld szerkesztőbizottságának vezetője ismertette a könyv szerkezetét. A jubileumi kötetben az elmúlt félévszázad legértékesebb írásait igyekezett egy csokorba gyűjteni a szerkesztőbizottság. A Matyóföld végén található, a fél évszázad alatt megjelent tanulmányokat, cikkeket felvonultató bibliográfia pedig a kutatók számára nyújt majd segítséget. Dr. Kápolnai Iván és Pap János a kezdetektől napjainkig aktív részt vállalt a Matyóföld periodika megjelenésében. A fél évszázad alatt elvégzett áldozatos munkájukért elismerésben részesültek, amelyet Tállai András polgármester adott át a díjazottaknak. A könyvbemutatót Gyenes László, Pázmándi László, Dienes Jánosné, Kissné Dudás Mária és Vajdáné Pázmándi Judit verses, Csézi Györgyné énekes, továbbá Ács Gyula, Mantlik Judit, és Vinnai Anikó hangszeres előadása színesítette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…