2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Bulgária után, újabb táborok

Idén sem bízzák a véletlenre a jó szereplést a tiszaújvárosi triatlonosok, hiszen közülük páran alig fejezték be az egyik edzőtáborozást, máris elkezdték az újabbat, sőt március második felétől további két helyszínen gyűjtögetik a kilométereket.

Három tiszaújvárosi triatlonos, Putnóczki Dorka, Lehmann Bence és Lehmann Csongor  – a bajai Karai Botond társaságában – február első három hetét a bulgáriai Belmekenben, magaslati edzőtáborozással töltötte el.
– Hosszútávú fejlesztési projektünk részét képezi az állóképességi képzés,ezen belül az aerob-kapacitás fejlesztése, melybe idén is jól illeszkedett ez a magaslati felkészülés – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali Triatlon Klub elnökétől, aki kollégájával, Baráth Tamással megosztva irányította a sportolók edzéseit. –  Különösen fontos volt ez a gyakorlás az idei, tiszaújvárosi rendezésű ifjúsági Európa-bajnokságra készülő Dorkának és Csongor fiamnak. Belmekenben elsősorban az úszásra koncentráltunk, de a sífutás és a görgőzés is kiemelt szerepet kapott a programban.

Lehmann Bence két hét bulgáriai tréningezést követően Dél-Afrikába utazott, Pretóriában, egy nemzetközi junior edzőtáborban, kiváló partnerek társaságában készül. Az U23-as korosztályban érdekelt Dévay Márk francia klubjával Metz-ben edz. A középtávra specializálódott Hankó Dávid a spanyolországi Almeriában, ideális körülmények között gyűjtögeti a kiloméreket. Mindhárman március 6-án érkeznek haza, hogy hat nap múlva ismét útnak induljanak. A „Tokió 2020”-as és a Heraklész kiemelt keret 12 fővel – Lehmann Bencével, Dévay Márkkal, illetve Putnóczki Dorkával és Lehmann Csongorral – Ciprusra utazik, ahol a kerékpározás lesz a fókuszban.  A tiszaújvárosiakat erősítő Balogh Bence válogatott-edzőként működik közre a táborban, melyet Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ)  utánpótlásvezetője irányít a helyszínen.

Az MTSZ szakmai alelnökeként is tevékenykedő Lehmann Tibor elmondta azt is, hogy szintén március 12-én kel útra a horvátországi Medulinba a Heraklész-válogatott – három tiszaújvárosi színeket képviselő sportolóval, Jakab Ilkával, Szegedi Sárával, Dévay Zsomborral –  akikhez klubszervezésben csatlakozik Tiszaújvárosból a felnőtt korosztályt erősítő Szabolcsi Fruzsina, valamint Hankó Dávid. A kéthetes medulini tartózkodás alatt – a debreceni Papp Zsolt partnereként –  Baráth Tamás is edzői feladatokat kapott az országos szövetségtől.

Egy-két felvezető versenyt követően a tiszaújvárosiak május 21-22-én, hazai környezetben, a XXV. Tisza Triatlon keretében megrendezendő klubcsapat országos bajnokságon és ranglista viadalon szeretnék bizonyítani, hogy felkészülésük hatékony volt. Az első nagy nemzetközi megméretés minden bizonnyal május utolsó hétvégéjén, Portugáliában, Liszabonban, a junior korcsoportos kontinens-bajnokságon vár a klub versenyzői közül Putnóczki Dorkára,  Lehmann Bencére és Lehmann Csongorra. Ezt követően pedig az egyesület valamennyi sportolója számára besűrűsödnek a hazai és a külföldi „fellépések”.

Fotó:
Sífutó-edzés előtt Belmekenben: Putnóczki Dorka (balról), Karai Botond, Lehmann Bence, Baráth Tamás és Lehmann Csongor.
(Fotó: Magánarchívum)    
   

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek