2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szövetség a városért, Emődön

Vasárnap Emődön polgármestert, képviselőket választ a lakosság.

A„Szövetség a városért” jelöltjei egy jól átgondolt, felelősen összeállított, a lakosság igényeit figyelembe vevő programot készítettek el. Olyat, amelyhez rendelkeznek megfelelő szakmai és önkormányzati tapasztalatokkal, ismeretekkel.

Program:

Az első és legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy a város gazdálkodása, működése, az intézmények fenntartása és üzemeltetése stabil és kiegyensúlyozott legyen a jövőben. Mi nem karcsú költségvetést akarunk, hanem minél teltebbet, amiből megvalósíthatjuk elképzeléseinket.

GYERMEKEINK

Úgy véljük, hogy mindannyiunk számára a legnagyobb kincset a gyermekeink jelentik, ők a jövőnk. Éppen ezért terveink között szerepel egy bölcsődei csoport kialakítása. Ezzel is segítve az édesanyákat, családokat abban, hogy lehetőségük legyen visszatérni a munkába.  Szeretnénk a város játszóterét kibővíteni és egy újat kialakítani. Fontosnak tarjuk a magas színvonalú óvodai és iskolai nevelést. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Önök gyermekei a lehető legjobb ellátást kapják minden tekintetben. Mindez csak az intézményekkel szorosan együttműködve lehetséges. Fenntartjuk az eddig nyújtott étkezési és tandíjtámogatásokat, valamint a középiskolás nappali tagozatos diákok tanévkezdési támogatásának összegét szeretnénk megemelni. Színvonalas városi gyermeknapot kívánunk megszervezni.

MUNKAHELYEK

Szeretnénk a polgármesteri hivatalban és az önkormányzati intézményekben – a korábbi évekhez hasonlóan – helyi lakosokat alkalmazni. Célunk, hogy minél több emődi találjon magának állást a településen. Fontosnak tartjuk a cafetéria újragondolását a közszférában.  A kormány által biztosított közmunkaprogramban is maximális létszámmal részt kívánunk venni, a lehetőségek ismeretében áttekintjük azokat az új területeket, ahol a közmunka programban résztvevők foglalkoztathatók. A közmunka keretében elkezdett és a jövőben is fenntartható programokat szándékaink szerint tovább folytatjuk. Nyugodt, békés munkakörnyezetet akarunk teremteni a polgármesteri hivatalban és az önkormányzat intézményeiben. Célunk egy ügyfélbarát, hatékony hivatal létrehozása, ahol hozzáértő szakmai munka folyik, és jó légkör uralkodik.

INFRASTRUKTÚRA

A település kertvárosi jellegéből adódóan úgy gondoljuk, fontos lenne egy őstermelői piac kialakítása. Városunk úthálózatának hiányosságait az előttünk álló években pótolni szeretnénk, lehetőség szerint Istvánmajorra és Adornára nézve is. A járdák állapotán egy átgondolt rendszer szerint javítani akarunk, ezek a munkák már tavasszal kezdődhetnének. Terveink között szerepel többek között a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése, a patakmeder részleges burkolása, a buszmegállók állapotának javítása, utcanévtáblák kihelyezése, parkosítás, az iskolai parkoló kibővítése. Szeretnénk a település városias jellegét kialakítani, korszerűsíteni a közvilágítást és befejezni közintézményeink energetikai felújítását. Természetesen a testületi ülések közvetítését folytatjuk, egy törvényi kötelezettségeknek eleget tévő, sokoldalú tájékoztatást nyújtó honlap kialakításával együtt, valamint helyi televízió kialakítása is a terveink között szerepel. Célunk egy praktikus és gazdaságos településüzemeltetés.

KÖZBIZTONSÁG

A településfejlesztés egyik fontos eleme, hogy a legnagyobb gondossággal járjunk el a közbiztonság kérdésében is. Fontosnak tartjuk, hogy a jövőben térfigyelő kamerarendszer kiépítésére is sor kerülhessen, azért, hogy nagyobb biztonságban érezzük magunkat, és felléphessünk az olyan egyénekkel szemben, akik nem tartják be a közösségi együttélés alapvető szabályait.

RENDEZVÉNYEK

A kulturális életet szeretnénk fellendíteni, rendezvényeket kínálva minden korosztálynak. Számos programtervünk van, amellyel ingyenes, kulturált szórakozási lehetőséget szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek, a gyermekektől egészen a szépkorúakig. Tervünkben szerepel közösségek összefogását építő klubok, körök szervezése a művelődési ház keretein belül. Fontosnak tartjuk a helyi értékek megbecsülését ezért a bor- és pincekultúra kínálta lehetőségeket szeretnénk kihasználni. Művelődési házat szeretnénk kialakítani, a szabadtéri programokhoz pedig a gátszögben rendezvényteret építeni, lehetőség szerint minden korosztály számára használható kültéri kondigépek elhelyezésével.

CIVILEK

A helyben szerveződő közösségekre, civil szervezetekre, egyesületekre, alapítványokra és sportszervezetekre kiemelt figyelmet kívánunk fordítani. Fontos számunkra minden értéket közvetítő, hagyományt ápoló csoport fennmaradása, éppen ezért működésüket segíteni kívánjuk a jövőben. „Civil házat” tervezünk kialakítani a régi könyvtár épületéből, megfelelő körülményeket teremtve ezzel a civil szervezetek találkozóihoz, rendezvényeihez. Munkájukat segíteni kívánjuk azzal is, hogy egy civil szervezeti referenst alkalmazunk, aki mindenben a segítségükre lesz.   Több lehetőséget kívánunk nyújtani számukra a helyi rendezvényeken való szereplésre. Nyitottak vagyunk az újonnan létrejövő közösségek támogatására is.  Kiemelkedő fontosságúnak tartjuk a kapcsolattartást az egyházakkal, és azok támogatását. Tervünk az idősek napjának megünneplése hagyomány szerint, valamint a nyugdíjas klub és az ÖNO programjainak támogatása. Az egyedül élő idősek számára segélyhívó jelzőrendszer kialakítását tervezzük.

A városunkban működő közösségek mellett jó kapcsolatot kívánunk ápolni a környező településekkel és szeretnénk kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket.

PÁLYÁZATOK

Terveink jelentős részét csak pályázati forrásból lehet megvalósítani. Meggyőződésünk szerint, minden pályázati lehetőséget ki kell használnunk, hiszen a következő években soha nem látott mértékű pályázati forrás érkezik az országba. Mindenre pályázni fogunk, amire lehetőség nyílik. A meglévő kapcsolataink és a lobbi- tevékenységünk révén bízunk a sikerben!

Szerintünk a képviselő-testületet az egyszemélyes vezetés helyett demokratikus elvek, a kölcsönös együtt gondolkodás kell, hogy jellemezze. Minden döntés esetében Emőd és az itt lakók érdekeit kell képviselni! Hiszünk abban, hogy a polgármesteri és képviselői munka szolgálat, amely kötelez minket arra, hogy minden esetben a legjobb tudásunk szerint tisztességgel, becsülettel, alázattal képviseljük a választópolgárok érdekeit! Ehhez tisztelettel kérjük az Önök bizalmát és támogatását!

Február 28-án szavazzon a „Szövetség a városért” jelöltjeire!

Fekete Tibor
polgármesterjelölt

Emődön születtem 1952 novemberében. Az emődi általános iskola befejezését követően a Miskolci Közgazdasági Szakközépiskolában érettségiztem, majd elvégeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát, ahol közgazdász diplomát szereztem.
Az első munkahelyem az Emőd Nagyközségi Tanács VB. Szakigazgatási Szerve volt, ahol pénzügyi előadóként dolgoztam. Később a B.A.Z. Megyei Tanács Vb. Mezőcsáti Járási Hivatalában, a Megyei Tanács VB. Pénzügyi Osztályán, az emődi Költségvetési Üzeménél, majd a Pénzügyminisztériumban álltam alkalmazásban. A legutolsó hivatali munkahelyem az Állami Számvevőszék volt, ahol 6 évig dolgoztam.
Az okleveles könyvvizsgálói végzettséget 1993–ban szereztem meg, 1996. január 1-től a magánszférában dolgozom könyvvizsgálóként. Könyvvizsgálói munkáim meghatározó részét Borsod-Abaúj-Zemplén megye különböző önkormányzatainál (B.A.Z. Megyei Önkormányzat, Miskolc, Mezőköved, Sátoraljaújhely, Felsőzsolca, Szerencs, Cigánd, Ricse, Bogács, Bőcs, stb.), valamint a Heves Megyei-, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei-, illetve a Nógrád Megyei Munkaügyi Központoknál végeztem.
A szakmában eltöltött 44 év alatt különböző munkahelyeken, más-más munkakörben, de mindig az államháztartáshoz kapcsolódó pénzügyi-számviteli területen tevékenykedtem.
A napi hivatali munkám mellett 1981-től 23 éven át folyamatosan részt vettem a mérlegképes könyvelők képzésében és vizsgáztatásában.

Miután elértem a rám vonatkozó nyugdíjkorhatárt, 2015. június 10-től nyugdíjasként végzem vállalkozói tevékenységemet.

Feleségemmel, Fedor Máriával – aki szintén emődi születésű – több mint 40 éve vagyunk házasok. Ő az emődi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanára volt közel 30 évig, jelenleg nyugdíjas. Két felnőtt fiúnk van, akik közül az egyik egyetemi hallgató, a másik gyermekgyógyász rezidens orvos.

Az emődiek megtisztelő bizalmából öt választási ciklusban vettem részt a képviselő-testület munkájában. Ebből három cikluson át alpolgármesterként szolgáltam a települést.
Most szomorúan tapasztalom, hogy a település működése, gazdálkodása rossz irányba megy. Az emődiek jelentős része csalódott, a település megosztott, és új önkormányzati választás kiírására került sor. Az elmúlt évtizedek szakmai- és önkormányzati képviselői tapasztalataimmal, a „Szövetség a városért” választási szövetségben induló képviselőjelöltekkel együttműködve segíteni szeretnék szeretett Városomnak, mert a jelenleginél „Emőd többre képes”!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek