2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Harmadszor értékelt évet a polgármester: „Miskolc a lehetőségek városa”

  Évértékelő és program­alkotó városépítő ünnep Miskolcon

– Ez immár a harmadik alkalom, hogy összejövünk abból a célból, hogy közösen és a város nyilvánossága, vagyis a miskolciak előtt elszámoljunk – kezdte évértékelőjét Kriza Ákos, miután Barcza György, az Államadósság kezelő Központ vezetője számolt be az éppen aktuális statisztikákról, amely a hazai államadósságról szólt.


Fejlődés, biztonság

A polgármester felidézte, hogy jó öt esztendővel ezelőtt nagyon rossz állapotban vették át a várost az előző vezetéstől, és az első idők a romok eltakarításával teltek el, majd a kormány segítségével sikerrel szabadult meg a város hatalmas adósságállományától. – A kormánnyal nekiláttunk a munkahelyteremtéshez. Öt év alatt a nyilvántartott álláskeresők száma több mint ötezer-hétszázzal lett kevesebb, s a számuk folyamatosan csökken – mondta Kriza Ákos.

A polgármester szerint az elmúlt év egyik nagy eredménye volt, hogy biztonságosabb lett Miskolc.A rendészet 2013-ban 81 fővel jött létre, azóta folyamatosan fejlődik, növekszik a szervezet.  Tavaly újabb jelentős létszámemelést hajtottak végre. Ma már 160 rendész szolgálja Miskolcot. Létrehozták a körzeti rendész egységet, akiket a köznyelv csak sheriffként emleget.

A közbiztonság területén két másik jelentős akciónk volt, -mondta a polgármester – 17 ezer háztartásban kaptak nyugdíjasaink rablóriasztó ajtóéket, és Ők maguk elmondták, hogy az éjszakai nyugalmukhoz nagyon is hozzájárul ez.

Beszélt a migrációról is évértékelőjében a polgármester, illetve azt hangsúlyozta, hogy a kormány intézkedéseinek eredménye, hogy ma Magyarország a New York Sun biztonságpolitikai szakértőinek listáján a világ 10 legbiztonságosabb országa között szerepel. És igenis, Miskolc e felkavarodott világban ma a világ legbiztonságosabb városainak sorába sorakozott fel – hangoztatta.

Modern város

-A kormány modern városok programjának köszönhető, hogy Miskolc ma a lehetőségek városa – emelte ki dr. Kriza Ákos. – Ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök is, – aki 2013 óta hetedszer tisztelte meg városunkat személyes jelenlétével – elismerte múlt heti Miskolci látogatásán.

Olyan öt projekt valósul meg az elkövetkező években Miskolcon, amelyek megalapozzák a város további stabil fejlődését.

Első:Az M30-as továbbépítése Kassa irányába, amelyre 150 milliárd forintot fordít a kormány.

Második:Az Okos város program további támogatása, amelynek részeként a gyors és hatékony városüzemeltetés kialakítását ígérjük a kormányzattal. Így többek között 150 térfigyelő kamera felszerelése, amellyel az egész várost lefedjük közbiztonsági szempontból

Harmadik:Az ipari területek fejlesztése, amely során egy ezer hektáros új iparterület megvásárlását finanszírozza az állam.

Negyedik:A kutatásfejlesztés közösen az egyetemmel.
Ötödik: A turizmus jelentős fejlesztése.  Miskolctapolcán megépülhet a strand második üteme, amelyre 5 milliárd forintot kap a város, a Diósgyőri vár továbbépítésére pedig 6 milliárdot.

Majd beszédét így zárta: Már nem csak mi mondjuk, hanem az ország más részein is azt látják, hogy Miskolc a lehetőségek városa. Büszkék lehetünk erre, és büszkék lehetünk arra is, hogy ma már nemcsak, hogy elhiszik, hanem látják is azt országszerte, hogy amit mi eldöntünk, azt megcsináljuk, van erőnk, és akaratunk hozzá. Látják, hogy mi képesek vagyunk rá! Látják, hogy Miskolc képes rá! 

Fotó:minap

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek