2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Halász János és Riz Gábor sajtótájékoztatójára: a fideszes vagyonnyilatkozatokban vannak korrupciógyanús fekete lyukak

Reagálás Halász János és Riz Gábor sajtótájékoztatójára: a fideszes vagyonnyilatkozatokban vannak korrupciógyanús fekete lyukak

A fideszes hazugsággal ellentétben nem igaz, hogy öt helyről kapok tiszteletdíjat: Ózd polgármestereként, a megye második legnagyobb településeként Ózdot a megyei közgyűlésben képviselő küldöttként, illetve az ózdi média felügyelőbizottsági tisztségéért kapok fizetést. Mindezek törvényességét mind a törvényességet felügyelő jegyző, mind a törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatal megerősítette. A szánalmas fideszes hazugságért természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket.

Most a Jobbik kérdez: Riz Gábor országgyűlési képviselő miniszteri biztosként parlamenti illetménye 30 százalékára jogosult, emellett azonban felveheti a helyettes államtitkároknak járó csaknem 750 ezer forintot. Ennek nyomát vagyonnyilatkozatában nem látjuk. Nyilatkozzon Riz Gábor: vajon abból a 224 ezer forintból él, ami a Parlament honlapján megtalálható, vagy van emellett eltitkolt 750 ezer forint miniszteri biztosi fizetése is?

A Jobbik a korrupció elleni küzdelem címén a vagyonnyilatkozati rendszert átalakítaná. Ennek részeként országgyűlési képviselőink nyilvánosságra hozták velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatát is. Így minden választópolgár számára látható: a Jobbiknak nincs rejtegetnivalója. A Fidesz képviselői, így sem Halász János, sem Riz Gábor ezt nem tették meg. Vajon milyen korrupciógyanús rejtegetnivalójuk lehet?

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek