2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Új támogató az Aluinvent DVTK-nál

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. is csatlakozott az Aluinvent DVTK támogatóihoz. Kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk, ahol szó esett a célokról és az együttműködés hátteréről is.

A Szerencsejáték Zrt. a DVTK labdarúgó csapatát a 2015/2016-os szezontól kezdődően a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül központilag is támogatja. A jövőben pedig közvetlen módon a diósgyőri női kosárlabda csapat partnere is lesz.

– Ez egy nagyon nagy lépés a csapat történetében, hiszen a támogatóink eddig nagyrészt a régióból, a megyéből és a megyei kötődésű cégek közül kerültek ki – mondta el Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. – A csapat az Európa Kupában veretlenül szerepel, a tavalyi évben a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerzett. Eljutottunk odáig, hogy most már az országos cégek is felfigyeltek arra a munkára, ami Diósgyőrben folyik. A Szerencsejáték Zrt. az egyik első példa arra, hogy az elért eredményeink okán érdemesek vagyunk arra, hogy országos szinten is támogatókra találjunk. Szeretném megköszönni a Szerencsejáték Zrt. segítségét és remélem, hogy ez egy hosszú távú együttműködés első lépése lesz.

– Két sikertörténet találkozásáról lehet szó és két jubileumot lehet ünnepelni ebben az évben – mondta el Dr. Zsiga Marcell a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Öt évvel ez előtt alakult meg az az egyesület, amely később működtette azt a gazdasági társaságot, amely öt év alatt elért arra a szintre, hogy az Európa Kupában veretlenül zárta az első kört, és az egyenes kieséses szakaszban olyan eredményt ért el az első mérkőzésen, ami szép reményekre jogosíthat fel mindenkit. Reméljük, hogy az ötödik év végére a legszebb reményünket is valóra váltja majd a csapat. Ez sport szempontból mindenképpen egy sikertörténet. Az az eredménysor, amit az ALuinvent DVTK felmutatott az elmúlt évben, azt eredményezte, hogy nem csak Magyarország egyik meghatározó csapat lett, hanem reméljük, hogy Európa szerte is öregbíti majd nem csak Miskolc, Diósgyőr, hanem hazánk hírnevét is. Ha a Szerencsejáték Zrt.-t nézzük, akkor egy olyan társaságról beszélhetünk, amely elsősorban nemzeti szerencsejáték szervezőként ismert és elkötelezett a magyar sport, kultúra és egészségügy iránt. Ebben a formában, ahogy ma működik 25 éves jubileumot ünnepelhet ebben az esztendőben. Reméljük, hogy az ötös és a huszonötös szám közös sikereket fog eredményezni. A kultúra és az egészségügy mellett a sport kiemelt szerepet kap 2016-tól. Nagyon sok pénzzel támogatja a cégcsoport a labdarúgást, a kosárlabdát, a vízilabdát és a kézilabdát is. Mivel olimpiai évről beszélünk, ebben az esztendőben különösen sokat fordítunk olyan sportágakra is, melyek eredményes olimpiai szereplést hozhatnak Magyarországnak. Fontos, hogy olyan sportágakat, olyan csapatokat támogassunk, amelyek Magyarországnak hoznak dicsőséget, sok magyar embernek örömet és önfeledt szórakozást. Nem titok, hogy több kosárlabdacsapatot is támogatunk, de a női kosárlabda csapatok között legnagyobb mértékben az Aluinvent DVTK csapatát segítjük, ez bruttó 5,8 millió forintot jelent az idei évben. Rajtunk nem múlik, ez az összeg a jövőben csak növekedhet. Én a következő esztendőhöz, a bajnoksághoz és az Európa Kupához sok sikert és sok szerencsét kívánok!

Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni a támogatást! Nagyon boldogok vagyunk, hogy mellénk állt a Szerencsejáték Zrt. – mondta el Czank Tímea, az Aluinvent DVTK csapatkapitánya. – Nagyon nagy céljaink vannak erre az esztendőre, így együtt ezt még inkább meg tudjuk valósítani. Köszönjük előre is a bizalmukat!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek