2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Alien visszatér

Az Alien 3 A végső megoldás: Halál Alan Dean Foster az Alien-filmek alapján készült nagysikerű könyvsorozatának harmadik része, mely korábban Az út végén a halál és A végső megoldás a halál címmel is kiadásra került. Érdemes a rajongóknak kezükbe venni a legújabb, átszerkesztett kiadást, hiszen az tökéletesen illeszkedik napjaink nyelvezetéhez. A regény alapjául nem a népszerű mozifilm, hanem David Fincher rendezői változata szolgált.



A történet szerint Ellen Ripley megmenekül, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 nevű bolygón, ám Newt és Bishop nem élik túl a balesetet. Kiderül, hogy a Fiorina 161 egy olyan bolygó, ahol fegyencek küzdenek a túlélésért. Ripley rájön, hogy magára maradt, ám kénytelen szembesülni azzal, hogy a rabokat valami elkezdi meggyilkolni…. Az elítéltek egyetlen reménye az marad, hogy Ripley képes lesz megfékezni a megállíthatatlannak tűnő halált…

A végső megoldás: Halál a megelőző két Alien-regénnyel ellentétben lassan indul be és kevesebb is az akció benne, ám ez egyáltalán nem megy a regény rovására. A regénybeli bezártság kiváló hangulatteremtőként szolgál és lehetőséget biztosít az emberi érzések és gondolatok mélyebb ábrázolására. A harmadik rész története is hasonló az előző kettőhöz, így ismét az aliennel szembeni túlélés kerül a regény fókuszába.

A végső megoldás: Halál nagy hangsúlyt fektet a szereplők bemutatására és az olvasók az alienekről is többet megtudhatnak, így a történet új mélységet nyer a filmhez képest. Azoknak, akik nem voltak megelégedve a filmváltozattal, a regény új nézőpontot adhat, hiszen jelentős különbségeket is kínál a filmhez képest, mi több a könyv segítségével az olvasók közelebb érezhetik magukhoz a könyvbeli karaktereket a filmhez képest.

Az Alien 3, csakúgy, mint az megelőző kötetek újdonságokkal lepi meg azokat, akik már látták a filmváltozatot, így a vérbeli rajongók számára kötelező. Foster ismét bebizonyítja, hogy lehetséges jó könyvet írni egy filmváltozatból, így a regény pozitív példaként szolgálhat mindazok számára is, akik eddig ebben kételkedtek. A regénysorozat harmadik részének elolvasása előtt mindenképp ajánlott a megelőző két részt is elolvasni, hiszen csak így válik teljes mértékben érthetővé és élvezetessé a folytatás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek