2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A szobában karácsonyfa, a konyhában olaj lángolt

 Nem mindennapi tűzoltási bemutatót szervezett Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Területi Tűzmegelőzési Bizottság december 23-án.

Az adventi vásár programjához kapcsolódó bemutatóra a Szent István téri parkolóban került sor, melynek keretén belül a szervezők a szobában keletkező karácsonyfatűz, valamint a tűzhelyen felejtett serpenyőben lángra kapó zsiradék veszélyeit, az esetek bekövetkezésekor végrehajtandó teendőket és a szakszerű tűzoltást demonstrálták.

A rendezvény célja az ünnepi időszak veszélyeire történő figyelemfelhívás volt, hangsúlyozva a karácsonyfa- és konyhatüzekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Az ellenőrzött körülmények között bemutatott életszerű veszélyhelyzeteket, melyeket számos érdeklődő megtekintett, Tóth Attila tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő kommentálta, aki a látványos események magyarázatán túl hasznos információkkal is szolgált a hasonló esetek megelőzésével és felszámolásával kapcsolatban.

A rendezvényen képviselte magát a Területi Tűzmegelőzési Bizottság is, standjánál a katasztrófavédelem munkatársai készséggel adtak tájékoztatást a tűzmegelőzéssel, tűzvédelemmel kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek