2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Klíma – Mi jövőnk – Mi jövünk! – Még nem késő cselekedni!

Feliratokkal üzentek a miskolci fiatalok a klímacsúcs végére
A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és az Ökológiai Intézet Alapítvány látványos klímavédelmi akciót szervezett a párizsi ENSZ klímacsúcs-zárása alkalmából Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnázium diákjainak közreműködésével. A döntéshozók megállapodtak Párizsban, de a valódi energia-átmenet, a gyakorlati klímavédelem továbbra is főleg az állampolgárokon múlik és ehhez megfelelő intézkedési és támogatási keretet kell a nemzeti kormányzatoknak biztosítania.

„A mai napon a Föld Barátai felhívására civilek tízezrei szerveztek figyelemfelhívó akciókat szerte a világon, Párizsban és Magyarországon is. Az üzenet közös: a Párizsi Megállapodás elégtelen és igazságtalan globális klímavédelmet jelent, nem védi a klímaváltozásnak kitett lakosságot a káros hatásoktól. Ezért olyan széleskörű klímavédelmi intézkedéseket kell életbe léptetniük a nemzeti döntéshozóknak, amellyel elősegítik a közösségi, önkormányzati energiatakarékos és megújuló energiakezdeményezéseket „– mondta F. Nagy Zsuzsanna, az Ökológiai Intézet Alapítvány klímavédelmi programjának vezetője.

„A magyar kormányzat csak akkor mondhatja el magáról, hogy érdemi, hatékony klímavédelmi lépéseket tett, ha széleskörűen támogatja a lakossági energiatakarékossági beruházásokat úgy, hogy a tartalékokkal nem rendelkező, hitelképtelen energiaszegény családok kiemelten hozzáférnek e támogatásokhoz. Továbbá ha a hulladék megelőzést prioritássá teszi az égetéssel szemben.” – hívta fel a figyelmet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek