2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újabb siker a szikszói óvodában

Néphagyományt meg kell élni címmel pályázott a Szikszói Városi Egységes Óvoda-Bölcsőde az Emberi Erőforrások Minisztériuma  kiírásán, ahol sikerrel járt- tudtuk meg Takács Lászlónétól , Szikszó alpolgármesterétől.  A következő  időszakban 1,6 millió forintot fordíthat az intézmény  erre a célra.

 

Takács Lászlóné alpolgármester úgy látja:  kiemelt fontosságú , hogy  egy helyi közösségben megismerkedjenek  a gyerekek a múlttal, az előttük élt nemzedékek  szokásaival, életmódjával, kultúrájával. Csak akkor tudjuk  megérteni a jelenünket, ha megismerjük a múltunkat. Akkor tudjuk megfogalmazni a céljainkat, hogy merre  induljunk,  ha tudjuk honnan jöttünk. Óvodás korban csak információként  lehetetlen  az ismeretek átadása, ezért is  készítettek olyan szakmai  programot a helyi óvoda pedagógusok, amelynek segítségével beleélhetik magukat a gyerekek a történésekbe.

 

Piskótiné Gyöngyösi Ivetta óvodavezető arról beszélt, a népi játék és néptánc tehetség műhelyt működtetnek  a program keretében.  A  heti egy tehetséggondozó foglalkozás mellett megismerkedhetnek a gyermekek különböző kismesterségekkel, hagyományőrző szakemberekkel, betekinthetnek egy felnőtt néptáncegyüttes mindennapi munkájába. Az elnyert pénzből  eszközöket is beszereznek majd.  Gazdagodik az óvoda zenei képességfejlesztő hangszerekkel ,  néptáncos ruhákkal. Az  oktatástechnikai eszközöket  laptoppal, nyomtatóval, CD lejátszóval, fényképezőgéppel bővítik.

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek