2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Mészáros és Simicska – Hűbérescsere a földprivatizációnál, a gazdák továbbra sem jutnak az állami földekhez

DK: Mészáros és Simicska – Hűbérescsere a földprivatizációnál, a gazdák továbbra sem jutnak az állami földekhez

A Nemzeti Földalap most közzétett földárverési adataiból derült ki, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő és családja már 600 millió forintot költött el 441 hektár eddig állami tulajdonban lévő földre. A Mészáros-birodalom kifejezetten azokra a földekre csapott le, amelyeket a kegyvesztett hűbérúr, Simicska Lajos érdekeltségei használnak.
Az orbáni bűnszövetkezet egyik csápja tehát még a földeladásoknál is azon fáradozik, hogy levágja elődjét, azaz ellehetetlenítse Simicska vállalkozásait. A nagy fideszes földprivatizációban a hatalom volt, vagy jelenlegi emberei tülekednek a földekért, a valóban mezőgazdaságból élő gazdák pedig továbbra sem tudják tíz- és százmilliók híján, hogy miként is juthatnának pár hektár földhöz. A Fidesz továbbra is csak hűbéresei kifizetőhelyeként tekint a magyar vidékre, pedig pár éve még azt mondta Jakab István, a fideszes MAGOSZ-vezér, hogy „A vidéken élők számára visszafordíthatatlan, végzetes következménnyel járna, ha az állami földeket eladná a kormány”.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány bukása után olyan földtörvényre van szükség, amely garantálja, hogy a föld ne a hatalom körül legyeskedő kevesek prédája legyen, hanem a valóban földműveléssel foglalkozó sokak számára jelentse hosszú távra a mezőgazdasági befektetések biztonságát.. A DK az Orbán-kormány bukása után minden egyes földpályázatot egyenként világíttatna át, hogy kiderüljön: mennyi állami földet szereztek meg a Fidesz emberei.

Nagy-Huszein Tibor
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek