2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jónak lenni jó!

Ez idáig kizárólag az adományvonal 250 Ft-os felajánlásaiból közel 4 millió forint gyűlt össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára.

Idén december 13-án egész napos műsorfolyammal, hazai hírességek és külföldi világsztárok felajánlásaival, számos érdekes és értékes relikviával valamint rengeteg izgalmas műsorelemmel készül a közmédia a már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági műsorára.

A fix áras felajánlások közül a mai napig elkelt már számos személyes tárgy, de bőven van még olyan, ami gazdára vár. Egy-egy szerencsés zenerajongónál már ott van Brian May dedikált CD-je és pólója, Kocsis Zoltán karmesterpálcája, Ennio Morricone karmesterpálcája és CD-je, de új otthonra talált már Kiki és Miklósa Erika felajánlása is. Viszont az Andrea Bocelli, Balázs Fecó, Gubás Gabi, Csézy, St. Martin és Demjén Ferenc rajongók még lecsaphatnak a kedvencük által eddig féltve őrzött ereklyékre!

A sportrajongóknak sem kell búslakodniuk, bár a jégkorong- és a vízilabda válogatott által dedikált mezek, Litkey Farkas 2002-ben megnyert Kékszalagja és a Mocsai család kézilabdásai által aláírt a 2012-es londoni olimpia hivatalos kézilabdája már elkelt, maradtak még sportos relikviák a személyes tárgyak között. Új gazdáját keresi a szintén vízilabdások által felajánlott dedikált labda és sapka, a győri kézilabdás lányok által aláírt mez, szurkolói sál és könyv, Berki Krisztián ereklyéi, Miló Viktória kupája, valamint Miklós Edit alpesi síző sapkája is.

Aki a művészeteket szereti, annak van még lehetősége otthonában kiállítani Balázs Péter felajánlásából Homchik Anna festőművész alkotását, Bullás József festményét, Melocco Miklós kisplasztikáját, vagy éppen Szervátiusz Tibor szobrát is. A színház rajongókról sem feledkeztek meg, eladó Törőcsik Mari botja, Szabó Gyula huszárcsákója, Esztergályos Cecília jelmeze, Kerekes Éva ruhája, Kelemen Csaba színpadi pisztolya, Pintér Tibor nyerge, Sasvári Sándor gitárja és Rátóti Zoltán kerékpárja is.

A Jónak lenni jó kampánya során azonban nem csak fix áras személyes tárgyak találnak új gazdára. Az egész napos műsorfolyam során négy különleges tárgyra licitálni is lehet, amelyek értéke az igazi rajongók számára felbecsülhetetlen, most azonban megvásárlásukkal egy igazán jó ügy mellé állhat leendő tulajdonosuk.

A Mercedes-Benz együttműködésének köszönhetően Lewis Hamilton, a MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team háromszoros Forma 1-es világbajnok pilótájának overalljára az egyik licitálható felajánlás, melyet idén a Silverstone-ban rendezett futamon viselt.

„A Mercedes-Benz Hungária Kft. közel 20 éve elkötelezett támogatója a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, mert a szervezeten keresztül lehetőségünk van arra, hogy több ezer gyermek jövőjét változtassuk meg.  A városligeti gyermeknap és a fóti lovasterápiás verseny mellett több fórumon segítjük az NGYSZ működését, hogy még szélesebb körben végezhessék tevékenységüket, és minél több gyermek kapjon egyenlő esélyeket. Együttműködésünk során a jótékonysági árveréssel, a mobilitás támogatásával mind azt szeretnénk elérni, hogy saját eszközeinkkel felhívjuk a figyelmet a hátrányos helyzetű gyermekek helyzetére, és minél több támogatót vonjunk be mi magunk is” – nyilatkozta Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és PR vezetője”

A Herendi Porcelánmanufaktúra a világ minden pontján ismert és elismert márka, filozófiájából kiindulva – melynek lényege, hogy az erősnek, a nagyobbnak segítenie kell a gyengét, az elesettet – immár negyedik éve csatlakozik a Jónak lenni jó műsorhoz, értékes tárgyat – idén egy Gyurta Dániel, Polgár Judit és Kemény Dénes aláírásával ellátott Viktória mintás díszserleget – licitre ajánlva a közjó érdekében. A váza különlegessége maga a minta, amely egyike a legkedveltebb mintáinknak a világon. Viktória angol királynő tiszteletére nevezték el, az 1852-es londoni világkiállításon nyert első díj alkalmával. A váza formája is tartogat érdekességet, a magyarországi Foma1-es futam győztesei emelhették magasba ezt a kivitelezést.

A licitálók ajánlatot tehetnek továbbá a 10 éves gyermek művész Doncsev Angéla Őszi csendélet c. festményére, valamint nem utolsó sorban egy igazi gyöngyszemnek számító sport ereklyére, a legendás Aranycsapat tagjai Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, Puskás Öcsi valamint Szepesi György sportkommentátor által aláírt bőr focilabdára is.

Az egész napos műsorfolyam során a nézők megismerhetik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenységét, és olyan sorsokkal, gyerekekkel is találkozhatnak, akiken már segített a szervezet, akik új esélyt kaptak az élettől. Mindemellett egész vasárnap folyamatosan beszámol a közmédia a licit állásáról, a felajánlott adományok összegéről, valamint a fix áras termékek eladásáról is.

A televíziónézők találkozhatnak kedvenc műsorvezetőikkel, művészeikkel: Borbás Marcsival, Miklósa Erikával, de a stúdióban lesz Szujó Zoli és Kiki is. Élőben jelentkezik majd a fóti Lovasterápiás Központból Csányi Sándor, de a Magyar Cirkusz és Varieté műsorába is betekinthetnek a képernyő előtt ülők.

December 13-án, 7.30 perckor a Család-barátban indítjuk a napot, csatlakozzon hozzánk Ön is!

Amennyiben teheti, kérjük, adományával támogassa a beteg gyermekek gyógyulását! Minden segítség számít!

Adhat vonal: 13600/05 egy telefonhívás = 250 Ft
Adomány számlaszám:  OTP BANK 11794008 – 20022002
IBAN: HU93 1179 4008 2002 2002 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek