2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:Fidesz-kampány helyett népszavazást a menekültkvótáról!

Alaptörvény-módosítást kezdeményez a Jobbik, hogy ügydöntő népszavazást lehessen kiírni a bevándorlás és a kvótarendszer kérdésében – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Badány Lajos jobbikos önkormányzati képviselő.

A politikus felhívta a figyelmet: egyetértenek a Fidesz kvóták elleni aláírásgyűjtésének céljával, ám maga a gyűjtés semmilyen jogkövetkezménnyel nem bír, így elsősorban a Fidesz népszerűsítését és támogatóinak újralistázását szolgálja. A képviselő intő jelnek nevezte, hogy miközben a Fidesz gőzerővel gyűjti az aláírásokat, a számára tényleges kötelezvényt jelentő jobbikos előterjesztést nem vette napirendjére a fideszes többségű igazságügyi bizottság.

„Akár a nemzet vesztéből is gátlástalan módon hasznot húzó állami korrupció döbbenetes tettenérését láthattuk a kerítésépítés során, ahol – előzetes vizsgálatok alapján – többszörös áron szerezték be a kivitelezéshez szükséges anyagokat” – fogalmazott meg újabb aggályt Badány. A jobbikos politikus szerint a Fidesz kirakatpolitikát folytat: a kormány minden igyekezete a bevándorlók nyilvántartásba vételére irányult, amely miatt most a visszatoloncolás veszélye ellen kell küzdenünk. Hozzátette, az ígéretek ellenére továbbra sincs felfegyverzett határőrségünk, amely megállíthatná a Románia felől várható újabb tömegeket.

Ezért a miskolci Jobbik felszólítja Miskolc parlamenti képviselőit, hogy a nagyívű propagandaszólamok és üres népszerűségnövelő akciók helyett támogassák az ügydöntő népszavazás lehetővé tételére irányuló alkotmánymódosítási kezdeményezésünket, a honvédelem személyi és tárgyi feltételeinek megteremtését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek