2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Latorcai Csaba látogatása a Baráthegyi Majorságban

2015 november 18-án, szerdán délután 16 órától látogatásra érkezik a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságába dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.
A látogatás célja kettős: egyrészt az aktuális fejlesztések megismerése, másrészt konzultáció a szociális farmok létrehozása tárgykörében tett szakmapolitikai javaslatunk kapcsán.

A Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságát mint a hazai szociális farmok sikeres modelljét tartják számon itthon és külföldön egyaránt. Ahhoz, hogy ezt a fenntartható társadalmi programot széles körben is adaptálhassák, több jogi akadályt kell leküzdeni Magyarországon. Ennek érdekében alapítványunk hat egyetem és több szakértő bevonásával egy közel 300 oldalas tanulmányt készített (http://szocialisfarm.hu/hirek/tanulmany). Az elmúlt hetek lobbi eredménye, hogy az EMMI, NGM, FM és a Miniszterelnökség is támogatja a kezdeményezést. Az érintett minisztériumok december 2-án tárcaközi bizottságot hívtak össze, melyre külső szakértőként alapítványunk vezetőjét, Jakubinyi Lászlót is meghívták. Javaslatunk célja, hogy jogszabályok módosításával, különösebb forrásigény nélkül akár több tízezer hátrányos helyzetű személy életminősége pozitív irányba változhasson. Bővebb információ a www.szocialisfarm.hu honlapon található.

Az eseménnyel párhuzamosan, ezen a héten tartjuk” Szociális Farm” képzésünket, melyen az országból 15 szervezet képviselője vesz részt. Természetesen őket is lehet kérdezni, hogyan kívánják szociális farm modellünket adaptálni az ország más pontjain.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…