2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás a Fidesz közleményére: A 2010-es Orbán Viktor 2015-ben vereséget szenvedett földügyben

Reagálás a Fidesz közleményére: A 2010-es Orbán Viktor 2015-ben vereséget szenvedett földügyben

Elképesztő, hogy az a Fidesz, mely saját Döbrögijeinek új nagybirtokrendszert épített ki, folyamatosan a Jobbikot teszi felelőssé saját elhibázott földpolitikájáért. Holott immár a Fidesz is elismeri, hogy külföldiek valóban vásárolhatnak földet, vagyis Brüsszellel szembeni szóbeli harcosságuk tettekben megalkuvássá fajult.
Emlékezetes, Orbán Viktor 2010. március 1-jén Hajdúböszörményben a MAGOSZ nagygyűlésén még így fogalmazott: „Szeretném Önöket megnyugtatni, hogy a magyar föld jövője nem függ a Brüsszelben esedékes döntéstől. Ez csak és kizárólag tőlünk függ. És elmondhatom Önöknek, Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek – akármit döntenek Brüsszelben – itt soha termőföldet nem fognak vásárolni.”

Az is emlékezetes, hogy az Alaptörvény 2011-es vitája során a fideszesek és személyesen Orbán Viktor is leszavazta a Jobbiknak azt az indítványát, mely kizárólagos magyar tulajdonban kívánta tartani a magyar termőföldet.

Orbán szabadságharca öt és fél év után látványos vereséget szenvedett, bebizonyosodott, az Orbán-kormány földpolitikája teljes egészében Brüsszel döntésétől függ. A Fidesz ezt a kudarcot viszont képtelen elviselni, sőt azt elvtelen módon a Jobbik nyakába kívánja varrni.

A magyarok 2018-ban a Fidesz és a Jobbik között fognak választani: maradjon-e a Brüsszellel megalkuvó fideszes kormányzat, vagy olyan erő kapjon felhatalmazást az ország vezetésére, mely az európai uniós csatlakozási szerződés termőföldre vonatkozó részének újratárgyalásával valóban képes megtartani a magyar termőföldet, Magyarországot a magyaroknak?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek