2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Bemutatkozott Kobi, a tevekanca a Miskolci Állatkertben.

Bemutatkozott Kobi, a tevekanca a Miskolci Állatkertben.

Bemutatkozott Kobi, a tevekanca a Miskolci Állatkertben.A januárban Csehországból érkezett fiatal tevelány eddig nem volt látható, most azonban, a kötelező karanténozási idő leteltével már látogatók számára is megtekinthető az állatkert másik tevekancájának, Líviának a társaságában.

A Miskolci Állatkert régóta törekszik rá, hogy menyasszony(oka)t találjon Kalifa, a kétpúpú teve csődör számára, és a tevék természetes életmódjához hasonlóan, háremben tartsa a „sivatag hajóit”. Ennek érdekében az elmúlt évben egy fiatal tevelány, Lívia érkezett Miskolcra Nyíregyházáról, Kalifa leendő arájaként. A lábsérüléses nőstényt gondozói sétával trenírozták, azóta már Kalifa szomszédos kifutójába került. Január 13-án pedig megérkezett az Ostravai Állatkertből Kobi, az újabb tevekanca. A fiatal, két éves nőstény most került el a szülői csapatból, ahol tíz fajtársával élt együtt. Remélhetőleg a jövőben ő is alapját képezi majd egy népes tevekaraván kialakulásának Miskolcon.

A két tevelány most a Kalifával szomszédos kifutóban él, ahol egyből fel is keltették a csődör figyelmét. Ez az érdeklődés a tevék esetében egyértelműen látható, mivel a csődörök szája a párzási időszakban erőteljesen habzik – mondhatni, csorog a nyáluk a nőstények után. Szerencsére a két kanca is érdeklődve figyeli az udvarló Kalifát, így néhány napon belül össze lesznek engedve, és utána nem szabhat gátat semmi a szerelmük beteljesülésének.

 

Bemutatkozott Kobi, a tevekanca a Miskolci Állatkertben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek