2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egyasszony – Tenki Réka előadásában

Nehéz, fájó, igaz
2015. november 21-én Miskolcra érkezik az Orlai Produkció legújabb darabja, az Egyasszony. Az október 21-én óriási sikerrel bemutatott előadást a Miskolci Nemzeti Színházban láthatja a közönség Tenki Réka főszereplésével. A darab a nagysikerű Pétefy-Novák Éva által írt blogból, majd a nemrég megjelent könyvből jött létre, amelyet Tasnád István alkalmazott színpadra. Az előadást Paczolay Béla rendezte.

Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált súlyosan mentálisan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű  blogból könyv született, a könyvből pedig színházi előadás.

„Megrendítő alakítás az övé egy nemcsak megindító, de jelentős előadásban, amely nemcsak arra hívja fel a figyelmet, hogy Tenki Réka a legtehetségesebb színészek egyike. De arra is, hogy miért is érdemes színházba járni.” – írja az Origo.hu kritikusa.

„Tenki Réka a szülés utáni első darabjában egy olyan nő történetét viszi színre, aki anyaként és feleségként is borzasztó dolgokat kénytelen átélni, csoda, hogy nem roppan bele. Mindezt olyan elszántsággal és hitelességgel, hogy nem a rendkívülit látom a személyes történetben, hanem az általánost, hogy ez sokakkal megeshet így.” – fogalmaz az index.hu kritikusa.

Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek