2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tehetséggondozó adomány a Miskolci Gráciáktól

A Miskolci Gráciák Egyesület tehetséggondozó tevékenységet indított 2015 tavaszán. Ennek keretében szociálisan rászoruló, tanulni vágyó, tehetséges 6 fiatal számára, adomány formájában nyújt pénzbeli támogatást. Az összeget a sikerrel pályázóknak 2015/16-os tanév 10 hónapjában folyósítja bankszámlára történő utalással.

A pályázatot két életkori kategóriában hirdették meg:.

I.    kategória:   3 ifjú részére. Alapfeltételek:  alap/középfokú képzésben részvétel, életkor: 10 -19 év között , állandó lakhely: Miskolc.                   Az összeg: 15 000 forint / hónap 10 alkalommal.  

II.    kategória: 3 ifjú.  Alapfeltételek: Az első diplomáját szerző,  18-26 éves, a Miskolci Egyetemen, vagy társintézményeiben tanuló Borsod-A.Z.megyei lakos. Az összeg 30 000 ft / hónap 10 alkalommal.

A pályázat részletes feltételeit, módját, a támogatott kötelezettségeit  a Miskolci Gráciák honlapján, valamint sajtótájékoztatón tették közzé.
A pályázat benyújtásának határideje: 2015. aug. 20. volt.  A sikerrel pályázó értesítésének határideje: 2015. szept. 15.-től volt esedékes, mely megtörtént. Minden pályázó az elért eredményről írásban kapott értesítést.
Az I-es kategóriában: 9-en a II-es kategóriában 5-en pályáztak. Közülük 3-3 pályázónak nyílt lehetősége havi 15 illetve 30 000 ft-os anyagi támogatás elnyerésére.
A pályázatok elbírálását 4 tagú csoport végezte (a feltételrendszerek alapján kidolgozott objektív pontrendszer szerint. Az értékelés csak kb 10% szubjektivitást engedett meg, az életrajzok, támogató írások, valamint a motivációs levelek alapján). A Gráciák elnöke és alapító tagjai szept. 18.-án jóváhagyták a bíráló bizottság az első 3-3 helyezettel kapcsolatos egyhangú véleményét, valamint a bizottság javaslata szerint az I- es kategóriában a 4. 5. helyezettnek egyszeri 30 000 forintos Karácsony előtt a Betlehemi láng átadási ünnepségén átnyújtandó támogatást ítéltek oda. E két pályázó tehetségről, sokirányú tevékenységről, komoly befektetett munkáról adott tanúbizonyságot, s mindezt igen szerény anyagi körülmények között  élő család segítségével valósítják meg.

Nyertesek I. Kategória: Kövy Andrea, Pikhely Orsolya, Zsimala Fanni,
II. Kategória: Jancsurák Judit, Sallai Zsófia, Gadóczi Balázs
Egyszeri anyagi támogatásban részesül: Nagy Ildikó, Brosch Barbara.

A nyertesek egy szerződést írnak alá, mely tartalmazza a Gráciák kötelezettsége mellett a pályázók beszámolási kötelezettségét is, melyben dokumentálják a kapott támogatás pályázati kiírásban szerepelt célokra történő felhasználását.(lásd az utóiratot).

A nyerteseknek a Gráciák gratulálnak, és további eredményes munkát kívánnak. Emellett köszönetet mondanak valamennyi pályázónak a benyújtott színes, értékes, komoly erőkifejtést bemutató pályázatokért, az azokból kitünő eredményekért. Reményüket fejezik ki, hogy a 2016/2017-es tanévben is lesz módjuk anyagi forrás birtokában pályázatot hirdetni, és ezzel támogatni fiatal tehetségek kibontakozását Miskolc város, és a Miskolci Egyetem jövője érdekét is szem előtt tartva. Biztatják azokat akik jelenleg nem nyertek, töretlen lelkesedéssel végzett tanulásra, szellemi gazdagodásra és  ismételt pályázásra.

I. A pályázat nyertesének kötelezettsége

–    a pályázat elnyerése esetén a félévi, majd az év végi bizonyítvány kiosztását követően a szülő vagy a pályázó személyesen kezdeményezi az egyesület kapcsolattartójánál az írásban rögzített teljesítmény bemutatását, valamint annak másolatát a támogatónak átadja;
–    pályázó kötelezettséget vállal arra, hogy az átutalt összeget a pályázatában megjelölt cél megvalósítására fordítja, és az átutalt összeg felhasználásáról szóló részletes, írásos beszámolót személyesen adja át az egyesület képviselőjének közösen egyeztetett időpontban
–    pályázó vállalja, hogy minimálisan 4-es tanulmányi átlagot teljesít a támogatás folyósításának idején.
–    amennyiben a vállalt kötelezettségeket nem teljesíti, a támogatás azonnali hatállyal megszűnik és az addig átutalt összeg 20%-a visszafizetésre kerül.II.

–    II. Az egyesület kötelezettséget vállal arra, hogy
–    a sikeres pályázat esetén az azt elnyerő pályázóval jelen megállapodást megköti
–    a tehetséggondozó ösztöndíj jellegű adományt a tárgyhó 15. napjáig a pályázónak kiutalja
–    a kiutalt összegekről nyilvántartást vezet oly módon, hogy azt a pályázó bármikor megtekinthesse
–    a pályázót 2015. szeptember – 2016 június időszak között tehetséggondozó adományban részesíti
–    a tehetséggondozó ösztöndíj jellegű adomány keretösszegét más célra nem használja fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek