2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Bizonytalan Ózdon az idei iskolatej program

Bizonytalan Ózdon az idei iskolatej program

Bizonytalan Ózdon az idei iskolatej programEgy miniszteri rendelet miatt 2010-ben bizonytalanná vált Ózdon az iskolatej program. Pedig az általános iskolák többségében idén is nagy szükség lenne a tejre és a kakaóra. Az intézményvezetők elmondása szerint a program újraindulása nagy segítséget jelentene a nehéz gazdasági helyzetben lévő családoknak.

A 2009. december 18-án megjelent miniszteri rendelet a második kategóriába sorolta Ózdot. Amíg az elmúlt esztendőben 100 százalékot, addig idén már 50 százalékot sem tud visszaigényelni a tej árából az önkormányzat. Varga Béla közoktatási referens elmondása szerint a város vezetésének feltett szándéka, hogy 2010-ben is biztosítja a diákok számára az iskolatejet.

– Megnövekednek az adminisztrációs terheink és bonyolultabbá válik az elszámolás – mondta el érdeklődésünkre az oktatási referens. – Ez azt jelenti, hogy a közbeszerzési eljárásunk bonyolultabb, nehezebb azt kiírni, így technikai okok vezettek ahhoz, hogy idén még nem tudtuk az iskolatejet biztosítani.

Az Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatónője szerint az elmúlt években az alsó és felső évfolyamos tanulók egyaránt jóízűen fogyasztották a tejet és a kakaót, volt olyan diák, aki több pohárral is megivott egy-egy délelőtt. Most azonban hiányzik. Pár nap alatt is megérezték a tej hiányát, és arról sem szabad elfeledkezni, hogy a megváltozott gazdasági helyzetben a szülőknek is nagy segítséget tudott ezzel nyújtani az önkormányzat.

Varga Bélától megtudtuk: a közbeszerzési eljárást feltételes módban kiírja Ózd városa, és amennyiben anyagi lehetőségei és az egyéb feltételek lehetővé teszik, akkor az elkövetkezendő hónapok során ismét beindul az iskolatej program a városban.

-ozd.hu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…