2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A nyár kedvencei Magyarországon

Robbie Williams, a Barátok közt és a dinoszauruszok taroltak

A nyár kedvencei Magyarországon

A legnépszerűbbek, a leghíresebbek, azok, akik és amik megérdemlik a sikert, az ismertséget – a The Famous Grouse kutatásából összeáll a nyár legjobbjainak listája. Íme a legjobb bulik a szó szoros és átvitt értelmében.

Különleges időszak a nyár, hiszen a vakáció, a szabadságok idején több idő jut szabadidős tevékenységekre, jobban oda tudunk figyelni arra, hogy mit eszünk, mit iszunk, mit nézünk, hallgatunk, megtervezzük, hova megyünk, kikkel mit csinálunk. De vajon mik voltak a magyarok kedvencei, melyek voltak a legnépszerűbb választások a nyáron? – ennek járt utána a The Famous Grouse skót whisky.

A nyár ismét a fesztiválok időszaka volt. A világszerte leghíresebb és leglátogatottabb magyar fesztivál idén is a Sziget volt 441 000 fővel, de nézőrekordot döntött a VOLT 123 000 és a Sound 145 000 fesztiválozóval is.

A legtöbben Robbie Williams koncertjére látogattak ki, a méltán világhírű brit popsztárnak 75 ezren csápoltak a helyszínen. A hazai zenészek közül a nyár győztese a Punnany Massif – a bandától kis híján kiakadt a Famous Meter[i].

A rádiós lejátszási listák alapján az első Avicii volt, Waiting for Love című dala méltán lett híres a magyar hallgatók körében is. A bulizáshoz sokak számára hozzátartozik egy pohár jó ital is: A magyarok 83 százaléka fogyaszt alkoholt a bulikban, felmérésünk szerint pedig a whisky-t legtöbben tisztán (esetleg jéggel) isszák, de majdnem ugyanennyien fogyasztják kísérővel (kóla, üdítő, szóda) a méltán híres nedűt. A vakáció időszaka finom falatokkal volt teljes: a nyár legnépszerűbb balatoni strandbüféje a zánkai Neked főztem lett.

Bár a mozik szezonja inkább az őszi-téli időszak, némi hűvösért és jó filmekért nyáron is gyakran megteltek a széksorok. A filmek közül a csúcsra a Jurassic World jutott fel, amelyet összesen 300 ezren néztek meg Magyarországon. A legnézettebb magyar film – és egyben a harmadik legnézettebb film is – ebben az időszakban 80 ezer nézővel a Cannes-i Filmfesztivál egyik rangos díját elnyerő Saul fia lett.

Bár a kőszínházak többsége nyáron bezár, a leghíresebb és méltán népszerű Szegedi Szabadtéri játékok előadásai idén is telt házzal mentek. A legtöbben – a kellemetlen eső ellenére is – a Madách Színház A nyomorultak című előadását látták, esténként 4000 ember izgulta végig Schönberg világhírű musicaljének legújabb hazai bemutatóját.

Bár a nagyobb szórakoztató műsorok szabadságra mennek a tévéből nyaranta, azért idén nyáron is volt mit nézni a kisképernyőn is. A győzelmet az évek óta sikeresen futó Barátok közt július 15-i epizódja aratta: Berényiék legújabb kalandjait közel 1,25 millióan kísérték figyelemmel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek